Nytt angrep mot MIFF-demonstrasjon i Oslo

MIFF Oslo mobiliserte mandag ettermiddag til demonstrasjon mot den ensidige nyhetsdekningen Israel opplever i Norge. 300-400 Israel-venner deltok i markeringen.

Israel-venner fikk frastjålet flagg. "Det skal ikke ha blitt nødvendig med pågripelser fra politiets side", skriver Dagbladet. (Skjermbilde fra Dagbladet.no.)

Appeller ble gitt av Ingebrigt Sørfonn, leder for Israels venner på Stortinget, Knut Marius Gaarder, leder for MIFF Oslo, Reidun Bugge, leder for MIFF Moss og Ole Kristoffer Tveiten, generalsekretær i FrpU.

Hovedparolene i demonstrasjonen var:
1) Den skjeve nyhetsdekningen har økt antisemittismen i Norge – Hvorfor reager ikke Regjeringen når jøder og jødisk eiendom angripes?
2) Nei til ensidig kritikk av Israel – sivile israelere er Hizbollahs eneste mål.
3) Dagbladets antisemittiske vinkling må stoppes.
4) Israels forsvarskrig er i tråd med folkeretten.

Dagbladet rapporterer om en “Voldsom libanesisk motdemonstrasjon”
NTB rapporterer et deltakerantall som er nesten halvparten av politiets anslag
– En rasende tilskuer skal ha gått til angrep på demonstrantene med krykker, skriver VG Nett.
– To personer ble overfalt, sier Knut Marius Gaarder til Nettavisen

Måtte ha beskyttelse
Et stort politioppbud beskyttet demonstrantene for omlag 30 rasende motdemonstranter. Menn med utenlandsk opprinnelse stjal et israelsk flagg, rev det i stykker og tente på, melder øyenvitner fra Oslo. Også sist gang MIFF Oslo arrangerte demonstrasjon ble demonstrantene angrepet. To kvinnelige deltakere ble fysisk skadet. 15. mai ble det arrangert to demonstrasjoner i Oslo sentrum. Demonstrantene utenfor Stortinget gikk imot terror og krevde anerkjennelse av jødenes stat. Demonstrantene utenfor UD gikk inn for politisk og økonomisk samarbeid med en regjering som ledes av en terrororganisasjon og reiste krav som vil gjøre slutt på Israel som en jødisk stat.

Historien viser at totalitære regimer ikke kan stoppes av brevskriving. Å skrive et brev til Hizbollah blir like feil som da Ghandi sendte brev til Hitler, sa Ole Kristoffer Tveiten, generalsekretær i Fremskrittspartiets ungdom, i følge VG Nett. (Foto: Privat)
Politiet holdt motdemonstrantene atskilt fra Israel-vennene. (Foto: Aleksander R. Rødner)
Hamas og Hizbollah har begge krysset over grensen til Israel i sommer, og drept og kidnappet soldater. I tillegg er begge terrorgruppene ansvarlig for tusenvis av rakettangrep mot israelske byer og tettsteder. (Foto: Aleksander R. Rødner)

 

Israel-vennene bar også det norske flagget i demonstrasjonstoget. (Foto: Aleksander R. Rødner)
- Israel har rett til å forsvare seg selv, påpekte demonstrantene. (Foto: Privat)
- Antiterrorpoliti voktet Dagbladet, skriver VG Nett. Eller var det Israel-vennene de voktet? (Foto: Privat)
To politihester var også satt inn i politiets sikkerhetsberedskap. (Foto: Privat)
Reidun Bugge, leder for MIFF Moss, holdt appell under demonstrasjonen. (Foto: Privat)
Små og store var møtt frem i demonstrasjonen. (Foto: Privat)

Forrige artikkelKommandogruppe angriper Hizbollahs rakett-terrorister
Neste artikkelRakettregnet fortsetter lørdag morgen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.