Endelig kommer en norsk-hebraisk ordbok

De to bindene er vakkert innbundet i skinnimitasjon med gulltrykk, men det er innholdet som er det viktigste. For første gang i historien kan vi finne betydningen av et norsk ord på hebraisk uten å gå veien om et annet språk.

Den nye ordboken fra Jerusalem Forlag består av to bind. – – Ordboken blir et uunnværlig hjelpemiddel for studenter, teologer, turister, bibelinteresserte og Israel-venner, mener Hemda Meltvik (bildet) i Jerusalem Forlag.

Fyller et behov
Hemda kom til Norge fra Israel for 18 år siden. Etter at hun begynte å holde kurs i hebraisk, viste det seg raskt at gode hjelpemidler var en mangelvare. Det fantes ikke en hebraisk-norsk eller en norsk-hebraisk ordbok.

Hemda og mannen Arne Meltvik tok utfordringen. Først oversatte de en velkjent lærebok til norsk, Hebraisk på eiga hand. Deretter kom 12.000 oppslagsord iHebraisk-norsk ordbok i 2002.

De siste årene har all fritiden til Hemda og Arne gått med i arbeidet på den nye Norsk-hebraiske ordboken som kommer på markedet i sommer. Resultatet er et omfattende verk i to bind, på til sammen over 1.600 sider og ca. 40.000 oppslagsord.

– Man trenger ikke kunne lese hebraisk for å kunne bruke ordboka, fordi den norske lydskrifta setter alle i stand til å uttale det hebraiske ordet korrekt, forteller Hemda.

Prosjektet er gjennomført med støtte fra Det Faglitterære Fond.

Bestilling
Ordboken kan bestilles fra Midtøsten-torget. Nettbutikken har også andre produkter for dem som vil lære hebraisk.

Forrige artikkelForsvarer israelske arabere mot anklager
Neste artikkelOlmert tok forhastede beslutninger
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.