MIFF og sivile palestinske ofre

I forkant av støtte­markeringen for Israel i Oslo torsdag 8. januar ble MIFF og de andre arrangørene anklaget av enkelte for manglende empati med de sivile ofrene i Gaza.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Morten Fjell Rasmussen, styreleder i MIFF, mener slike uttalelser har skapt et feil bilde av arrangørenes intensjoner med arrangementet.

– Det er like smertefullt for oss å observere de palestinske lidelsene som for andre. Vi er opptatt av at den israelske hæren skal ha en høy etisk bevissthet. Vi ser det som positivt at verdenssamfunnet følger Israels krigføring med argusøyne, da dette kan skjerpe den etiske bevisstheten til de israelske soldatene, selv om vi vet at den etiske bevisstheten i den israelske hæren allerede er svært høy. Men vi mener at Israel har rett til å forsvare seg mot en terror som verdenssamfunnet har neglisjert i en årrekke, uttaler Rasmussen.

Palestinske barns menneskeretter
Rasmussen reagerer på at mange av de som kritiserer MIFFs ståsted, samtidig neglisjerer en av de viktigste menneskerettighetene til palestinske barn.

– Helt siden starten av Oslo-prosessen har palestinske barn blitt systematisk indoktrinert med hatpropaganda, både gjennom skolebøker, media og barne­leirer med våpentrening. På miff.no finnes tv-klipp som viser at selvmordsbombere er rollemodeller på palestinsk barnetv. Hatindoktrineringen er et alvorlig menneskerettighetsbrudd, da barna fratas retten til å være barn. Det er heller ingen tvil om at hatindoktrineringen er blant de viktigste hindrene på veien mot en fred.

Lite oppmerksomhet
MIFF har arbeidet i snart ti år med å få oppmerksomhet om hva palestinske barn utsettes for.

– Det har ikke vært lett å få oppmerksomhet om denne saken. Mange nekter å tro at en slik systematisk hjernevask kan ha funnet sted helt siden starten av Oslo-prosessen, når ikke flertallsmediene våre har fokusert på det. Dernest er det grunn til å tro at flere kjenner til saken men velger å tie stille av taktiske årsaker: Kanskje er de redde for at et for sterkt fokus på slike menneskerettighetsspørsmål vil skape hindringer for den politiske prosessen mot en palestinsk stat? Det som er sikkert, er at stadig flere barn mister barndommen sin etter hvert som tiden går.

De som kjemper for palestinske barn står sammen med MIFF
– På Stortinget er det dessverre ikke mange politikere som har engasjert seg i denne saken, sier Rasmussen.

– Siv Jensen er en av de som har engasjert seg sterkest, og dette er svært betydningsfullt siden hun er partileder. I tillegg har KrFs Ingebrigt Sørfonn gjort en god jobb ved å konfrontere utenriksministeren vår om saken i Stortingets spørretime. Derfor er det gledelig at nettopp disse to politikerne deltok på israelsmarkeringen torsdag, og det bør være et tankekors for de som har kritisert arrangementet.

MIFF fortsetter arbeidet mot hatindoktrinering
– En av MIFFs målsetninger er at norsk utenrikspolitikk skal endres, slik at Norge begynner å jobbe aktivt for å stanse hatindoktrineringen. Tidligere denne uken inviterte vi derfor Palestinakomiteen med i en felles front for å nå dette målet. Det skjedde i en direktesendt radiodebatt på P4 mellom undertegnede og Palestinakomiteens Mass Soldal Lund. Lund ga oss en kald skulder. Likevel er vi overbevist om at vi er en del av løsningen, uttaler Rasmussen.

– Vi har tro på at vi skal klare å skape forståelse for denne saken på sikt. Problemet er bare at tiden er i ferd med å løpe fra oss.

 

Forrige artikkelFredelig Israel-demonstrasjon angrepet
Neste artikkelØyenvitneskildringer fra Oslo-demonstrasjonen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no