Ville vi ikke alle forsvart oss?

Torsdag kveld var i underkant av tusen Israelsvenner samlet utenfor Stortinget for å støtte Israels rett til å forsvare seg.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Her følger noen sitater fra appellene som ble avholdt.

Siv Jensen, frp
– Krig er det verste som er!, innledet Frp-formann Siv Jensen under Israel-markeringen torsdag. Hun understreket at Israel likevel har blitt trengt opp i en situasjon der de ikke har noe valg – de må forsvare sine borgere mot terror.

– De har blitt angrepet i eget land,  hvor ni tusen palestinske raketter har blitt skutt mot Israel. Nå svarer landet ved å bruke sin rett til å forsvare seg. Det er brutalt, selvfølgelig er det det. Situasjonen i Midtøsten er brutal for alle. Men ville vi ikke alle gjort det – forsvart oss når noen angriper oss, familien vår, hjemmet vårt eller landet vårt?, undret Jensen.

Ingebrigt Sørfonn, krf
Også KrFs stortingsrepresentant og leder for Israels venner på Stortinget, Ingebrigt Sørfonn, var møtt opp for å støtte Israel i en vanskelig tid.

– Det er hjerteskjærende å se den humanitære katastrofen i Gaza. Men dette er ikke en krig mellom israelere og palestinere, men mot Hamas, uttalte Sørfonn.

Klipp fra palestinsk tv
Dette budskapet ble ytterligere understreket da antisemittiske klipp fra palestinsk TV-stasjoner ble vist på storskjerm. Stemningen blant motdemonstrantene ble svært intens da disse klippene ble vist. Man forsøkte tidvis å overdøve høytalerne som Israel-demonstrasjonen benyttet. Man begynte også å intensivere kastingen av gjenstander på Israel-vennene og politiet tok for første gang denne kvelden i bruk tåregass.

Gabriel Edland, miff
MIFFs nestleder Gabriel Edland hadde også appell denne ettermiddagen.

– Vi har den største medlidenhet med de sivile på begge sider. Men Israel kjemper mot en gruppe som bruker sivile som skjold og beskyttelse. Da er det ikke lett å unngå tap av sivile liv. Derimot er Hamas sitt mål nettopp å ramme sivile, understrekte han.

Edland la også vekt på at mediene må ta en del av skylden for at Hamas’ terror bare fortsetter og fortsetter.

– Når man bare fokuserer på Israels feil i denne krigen, virker Hamas sin taktikk etter deres hensikt – å demonisere Israel. Og når de ser at de lykkes vil de nok fortsette å terrorisere i ennå større grad. Her har media et ansvar, sa Edland.

Leif A. Wellerop, icej
Demonstrasjonens siste appell ble holdt av leder for Den internasjonale kristne ambassades leder Leif A. Wellerop. Han la stor vekt på den antisemittismen som han mener preger Midtøsten-regionen.

– Det Israel-hatet som finnes blant  noen av Israels naboland i Midtøsten, kan ikke kan beskrives som annet enn jødehat eller antisemittisme, sa han mens ett egg kastet fra motdemonstrantene landet i bakken rett ved siden av. “Det de anti-israelske motdemonstrantene har vist denne kvelden, er et utslag av dette jødehatet – dessverre”, la han til.

På dette tidspunktet kokte det over hos motdemonstrantene. Etter at både nyttårsraketter og brannbomber hadde blitt kastet mot Israel-vennene, så politiet seg nødt til å avbryte demonstrasjonen. På grunn av tåregasståken som hadde lagt seg i området var det heller ikke mulig å oppholde seg foran Stortinget lengre.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise