7400 døde palestinere på 20 år

22. november 2009 gjengav Aftenposten en NTB-artikkel om tapstall i konflikten i Midtøsten. Det framgår at de siste 20 årene er 7.398 palestinere drept.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

1.537 av de drepte ble klassifisert som “mindreårige”. Det står ingen definisjon av begrepet. Vi vil tippe at grensen er 18 år, og at de fleste av de mindreårige er i årene like under den grensen. For flere palestinske organisasjoner bruker disse aldersgruppene som soldater (uten at det medfører noen kritikk).

Tallene kommer fra den “israelske” gruppen B’Tselem. Jeg setter israelsk i anførselstegn, for riktignok er mange av de ansatte israelere. Men pengene kommer i stor grad fra utlandet, ikke minst Norge og EU.

7.400 drepte på 20 år gir et gjennomsnitt på 370 drepte i året. Det er naturligvis 370 for mye. Men når det i hele perioden har vært palestinske grupper som åpent har erklært seg i krig med Israel, og disse gruppene har hatt støtte av det palestinske styret det aller meste av tida, er dette lite. Det understreker det vi har skrevet mange ganger: Israel fører i virkeligheten sine kriger vesentlig mindre brutalt enn andre land – også vestlige – fører sine.

I Irak og Afghanistan har allierte soldater drept titusener av sivile. I Tsjetjenia har russerne antakelig drept et sekssifret antall. I Afrika er det en rekke konflikter av langt større omfang.

Dette understreker hvor urettferdig og skeiv mediedekningen er. For dekningen er slik at folk får inntrykk – helt feilaktig – av at israelerne er mye mer brutale enn andre krigførende.
Det står i artikkelen at av de 1.483 drepte israelerne var 488 politi eller soldater, 995 var sivile. Vi vil påpeke at de aller fleste av disse sivile er drept i terrorhandlinger, dvs. drap som bevisst er rettet mot sivile.

Antakelig er alle de drepte palestinerne “sivile”. For generelt bruker de palestinske stridende ikke uniform. Det er et brudd på krigens regler, og det gjør det nesten umulig for Israel å skille mellom stridende og ikke-stridende. Men israelerne forsøker å treffe stridende og terrorister. De ikke-stridende blir rammet fordi det ikke var mulig å skille dem når de opptrer i boligstrøk tett sammen med ikke-stridende og altså uten uniform.

 

 

Forrige artikkel7400 døde palestinere på 20 år
Neste artikkelIsrael vil fortsette Shalit-forhandlinger
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no