Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

7400 døde palestinere på 20 år

22. november 2009 gjengav Aftenposten en NTB-artikkel om tapstall i konflikten i Midtøsten. Det framgår at de siste 20 årene er 7.398 palestinere drept.

1.537 av de drepte ble klassifisert som «mindreårige». Det står ingen definisjon av begrepet. Vi vil tippe at grensen er 18 år, og at de fleste av de mindreårige er i årene like under den grensen. For flere palestinske organisasjoner bruker disse aldersgruppene som soldater (uten at det medfører noen kritikk).

Tallene kommer fra den «israelske» gruppen B’Tselem. Jeg setter israelsk i anførselstegn, for riktignok er mange av de ansatte israelere. Men pengene kommer i stor grad fra utlandet, ikke minst Norge og EU.

7.400 drepte på 20 år gir et gjennomsnitt på 370 drepte i året. Det er naturligvis 370 for mye. Men når det i hele perioden har vært palestinske grupper som åpent har erklært seg i krig med Israel, og disse gruppene har hatt støtte av det palestinske styret det aller meste av tida, er dette lite. Det understreker det vi har skrevet mange ganger: Israel fører i virkeligheten sine kriger vesentlig mindre brutalt enn andre land – også vestlige – fører sine.

I Irak og Afghanistan har allierte soldater drept titusener av sivile. I Tsjetjenia har russerne antakelig drept et sekssifret antall. I Afrika er det en rekke konflikter av langt større omfang.

Dette understreker hvor urettferdig og skeiv mediedekningen er. For dekningen er slik at folk får inntrykk – helt feilaktig – av at israelerne er mye mer brutale enn andre krigførende.
Det står i artikkelen at av de 1.483 drepte israelerne var 488 politi eller soldater, 995 var sivile. Vi vil påpeke at de aller fleste av disse sivile er drept i terrorhandlinger, dvs. drap som bevisst er rettet mot sivile.

Antakelig er alle de drepte palestinerne «sivile». For generelt bruker de palestinske stridende ikke uniform. Det er et brudd på krigens regler, og det gjør det nesten umulig for Israel å skille mellom stridende og ikke-stridende. Men israelerne forsøker å treffe stridende og terrorister. De ikke-stridende blir rammet fordi det ikke var mulig å skille dem når de opptrer i boligstrøk tett sammen med ikke-stridende og altså uten uniform.

 

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart