UiO avviste akademisk boikott av israel

Tirsdag 22. juni avviste styret ved Universitetet i Oslo et forslag om akademisk boikott av Israel.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Forslaget var satt fram av styremedlem Helle Linné Eriksen, som representerer de teknisk-administrativt ansatte. Kun studentrepresentant Anders Venner Rindal gav sin støtte til forslaget, de andre ni styrerepresentantene stemte imot.

I november 2009 sa et enstemmig styre ved NTNU i Trondheim nei til akademisk boikott.

Rektor Ole Petter Ottersen ved UiO varslet fra første stund at han er imot akademisk boikott. Flertallet i styret ser på åpen og fri meningsutveksling som en grunnleggende forutsetning for akademia.

– Som akademikere er det vår plikt å bidra til studier av konflikten mellom Israel og palestinerne og til løsning av denne konflikten, heter det i vedtaksteksten. For å få dette til, er det helt avgjørende å ha kontakter med begge parter i konflikten for å finne årsaker til krig og konflikt.

Kontakt mellom akademikere på tvers av landegrenser og konfliktlinjer kan bidra til å bygge ned grenser, skape nærhet og forståelse som er grunnleggende forutsetninger for fred. En akademisk boikott vil også gripe utilbørlig inn i den individuelle akademiske friheten ved UiO, heter det i det endelige vedtaket, slik det er gjengitt av Uniforum.

Forrige artikkelSlik ble norsk bistand fordelt i 2009
Neste artikkelTyrkia vurderer å holde ambassadør hjemme
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.