UiO avviste akademisk boikott av israel

Tirsdag 22. juni avviste styret ved Universitetet i Oslo et forslag om akademisk boikott av Israel.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Forslaget var satt fram av styremedlem Helle Linné Eriksen, som representerer de teknisk-administrativt ansatte. Kun studentrepresentant Anders Venner Rindal gav sin støtte til forslaget, de andre ni styrerepresentantene stemte imot.

I november 2009 sa et enstemmig styre ved NTNU i Trondheim nei til akademisk boikott.

Rektor Ole Petter Ottersen ved UiO varslet fra første stund at han er imot akademisk boikott. Flertallet i styret ser på åpen og fri meningsutveksling som en grunnleggende forutsetning for akademia.

– Som akademikere er det vår plikt å bidra til studier av konflikten mellom Israel og palestinerne og til løsning av denne konflikten, heter det i vedtaksteksten. For å få dette til, er det helt avgjørende å ha kontakter med begge parter i konflikten for å finne årsaker til krig og konflikt.

Kontakt mellom akademikere på tvers av landegrenser og konfliktlinjer kan bidra til å bygge ned grenser, skape nærhet og forståelse som er grunnleggende forutsetninger for fred. En akademisk boikott vil også gripe utilbørlig inn i den individuelle akademiske friheten ved UiO, heter det i det endelige vedtaket, slik det er gjengitt av Uniforum.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise