Norge oppfattes mest uvennlig

51,6 prosent av israelerne opplever at Norge er uvennlig innstilt mot Israel. Tilsvarende tall for Italia, Tyskland, Frankrike og Spania varierer mellom 15,3 og 33,8 prosent.

Hver måned utgir Tel Aviv University og The Israel Democracy Institute en såkalt Peace Index. I målingen fra august 2011 ble deltakerne spurt om hvordan de opplever at fem europeiske land forholder seg til Israel – med vennlighet eller uvennlighet. Norge kommer langt dårligere ut i målingen enn Italia, Tyskland, Frankrike og Spania.

25,5 prosent av israelerne mener Norge er “totalt uvennlig” mot Israel. Det er interessant at andelen arabiske israelere som mener dette (30,2 prosent) er større enn andelen jødiske israelere (24,7 prosent). Spania, som kommer som nummer to, oppleves som “totalt uvennlig” av 13 prosent.

26,1 prosent opplever Norge som noe uvennlig. Også her kommer Spania på andre plass med 20,8 prosent.

Andelen israelere som opplever Norge “noe vennlig” eller” veldig vennlig” er på 18 prosent. Her scorer Tyskland 59,7 prosent, Italia 50 prosent, Spania 26,2 prosent og Franrike 25,1 prosent.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise