Norge oppfattes mest uvennlig

51,6 prosent av israelerne opplever at Norge er uvennlig innstilt mot Israel. Tilsvarende tall for Italia, Tyskland, Frankrike og Spania varierer mellom 15,3 og 33,8 prosent.

Hver måned utgir Tel Aviv University og The Israel Democracy Institute en såkalt Peace Index. I målingen fra august 2011 ble deltakerne spurt om hvordan de opplever at fem europeiske land forholder seg til Israel – med vennlighet eller uvennlighet. Norge kommer langt dårligere ut i målingen enn Italia, Tyskland, Frankrike og Spania.

25,5 prosent av israelerne mener Norge er “totalt uvennlig” mot Israel. Det er interessant at andelen arabiske israelere som mener dette (30,2 prosent) er større enn andelen jødiske israelere (24,7 prosent). Spania, som kommer som nummer to, oppleves som “totalt uvennlig” av 13 prosent.

26,1 prosent opplever Norge som noe uvennlig. Også her kommer Spania på andre plass med 20,8 prosent.

Andelen israelere som opplever Norge “noe vennlig” eller” veldig vennlig” er på 18 prosent. Her scorer Tyskland 59,7 prosent, Italia 50 prosent, Spania 26,2 prosent og Franrike 25,1 prosent.

Forrige artikkelBarak: – Sanksjoner kan fortsatt ha effekt
Neste artikkelIsrael avviser cyberangrep
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.