Arendal Frikirke bryter med Kirkens Nødhjelp

Torsdag kveld vedtok menighetsmøtet i Arendal Frikirke å bryte samarbeidet med Kirkens Nødhjelp inntil organisasjonen eventuelt blir mer balansert i Midtøsten-konflikten.
Kirkens Nødhjelp logo.
Kirkens Nødhjelp logo.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

– Bruddet er ikke nødvendigvis permanent, men så lenge vi ser at Kirkens Nødhjelp (KN) håndterer konflikten i Midtøsten slik de gjør nå, vil vi heller støtte andre nødhjelpsorganisasjoner, sier pastor Søren Nielsen til Miff.no.

– Vi er åpne for å komme tilbake dersom vi ser ending i KNs kurs, legger han til. Pastoren understreker at det var “forskjellige oppfattelser” omkring spørsmålet innad i menigheten.

 

Dialog førte ikke fram

Såvidt Miff.no kjenner til har Arendal Frikirke (AF) vært gjennom en lengre prosess omkring forholdet til KN. 6. oktober i år hadde menigheten blant annet et samtalemøte hvor generalsekretær Atle Sommerfeldt fra KN deltok.

Dialogen med KN har ikke klart å overbevise skeptikerne i Arendal Frikirke. 40 stemmeberettigede deltok i menighetsmøtet. 21 stemte for å bryte samarbeidet, 18 stemte imot og 1 stemte blankt.

– Alle 41 var bekymret for den ensidige holdningen KN har i konflikten. Men det var delte meninger om man skulle påvirke KN ved å bryte samarbeidet, eller om man skulle søke å påvirke til ny kurs innenfra, sier en kilde i menigheten til Miff.no.

Også andre lokalmenigheter i Frikirken har tidligere valgt å bryte med KN på grunn av deres Israel-fiendtlige holdning. Såvidt Miff.no kjenner til, er det ingen av de andre menighetene som har hatt en tilsvarende grundig prosess i arbeidet som Arendal Frikirke.

 

Begrunnelsen for bruddet

En arbeidsgruppe har utarbeidet en rapport om KNs forhold til Israel og konflikten. Her blir KN kritisert for støtten til anti-israelsk teologi og erstatningsteologi, slik det for eksempel framgår i Kairos-dokumentet, samt KNs støtte til ledsagerprogrammet. Ledsagerne som blir sendt til Midtøsten formidler ofte ensidig konflikten sett fra palestinernes ståsted, og sprer sine svært anti-israelske holdninger etter at de kommer hjem.

Frikirken som trossamfunn er framdeles støttespillere av KN. Såvidt Miff.no kjenner til vil Arendal Frikirke nå arbeide for å få fram tydelig sine argumenter innad i trossamfunnet og overfor resten av kristen-Norge.

 

Etter at Miff.no meldte denne saken på lørdag 3. desember, er saken også omtalt i avisen Dagen og Vårt Land mandag 5. desember.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise