Palestina-aktivister repeterer Holocaust-anklage

Ship to Gaza-leder betegnet Israels krigføring på Gaza-stripen som “holocaust”.

Skjermdump fra shiptogaza.no (4. januar 2012).
Skjermdump fra shiptogaza.no (4. januar 2012).

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

I forbindelse med markering av treårsdagen for Gaza-krigen, gjennomførte noen titalls palestina-aktivister en demonstrasjon utenfor den israelske ambassaden i Oslo 29. desember 2011. Palestinakomiteen i Oslo, Fellesutvalget for Palestina og Ship to Gaza stod som arrangører. Shiptogaza.no har gjengitt appellen til leder Nikoloas Tavridis-Hansen.

– Det er tre år siden holocaust på Gazastripa! Det er tre år siden israelske styrker på en brutal måte massakrerte 1400 Palestinere. Det er tre år siden det internasjonale samfunnet var tilskuere til et av de mest brutale angrep på sivile i Palestina! innledet Tavridis-Hansen.

Holocaust er navnet på det statsledede folkemord av jøder og andre etniske, religiøse, politiske og seksuelle minoritetsgrupper i Europa og Nord-Afrika som det nazistiske Tyskland gjennomførte fra 1938 til 1945. Holocaust tok livet av cirka 6 millioner jøder, cirka 400 000 sigøynere [1] og 250 000 funksjonshemmede og homofile. Om man regner med alle minoritetene, kan man anslå at 9–11 millioner ble drept, skriver Wikipedia.

Anslag over drepte palestinere i Gaza-krigen (Operasjon Cast Lead) fra 27. desember 2008 til 18. januar 2009 varierer mellom 1166 (IDF), 1385 (B’Tselem), 1417 (Palestinian Centre for Human Rights) og 1440 (Helsedepartementet i Gaza, underlagt Hamas-regimet).

1. november 2010 bekreftet Fahti Hamad, innenriksministeren for Hamas på Gaza-stripen, at blant de drepte i Gaza-krigen var opptil 700 stridende i Hamas og allierte bevegelser. Forholdet mellom sivile og stridende drepte var dermed mindre enn 1 til 1. Det er selvsagt mye. Men en FN-studie viser at i den typen krigføring det her er snakk om (asymmetrisk krigføring i tettbefolket område) er forholdet mellom stridende og sivile anslagsvis 3 til 1 i Afghanistan. I Irak og Kosovo har det vært minst 4 til 1. Og i Tsjetjenia og Serbia var forholdet mye verre. Israel klarer altså mye bedre enn andre land, også vestlige, å unngå sivile tap.

I forhold til hva som er vanlig ellers i verden, fulgte Israel reglene for krigføring “godt over gjennomsnittlig” under krigen på Gaza-stripen, mener seniorforsker Cecilie Hellestveit.

– Jeg tror ikke det har vært noe tilfelle i krigshistorien hvor noen  hær har gjort mer innsats for å redusere sivile tap og drap på uskyldige mennesker enn det IDF gjør på Gaza-stripen, sa den britiske oberst Richard Kemp under krigen.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WssrKJ3Iqcw[/youtube]

 

Forrige artikkel– Israelsk spiondrone over tyrkisk rakettbase
Neste artikkelSe opp for disse israelske gründerselskapene
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.