9 av 10 nordmenn er bekymret for Irans atomprogram

87 prosent av nordmenn svarer de er noe bekymret eller veldig bekymret for at Iran skal utvikle atomvåpen. Blant ti europeiske land er det ingen som støtter mer opp om tøffere sanksjoner mot Iran.

Organisasjonen Anti-Defamation League (ADL) la torsdag fram resultatene av en meningsmåling gjennomført på telefon blant fem tusen europeere i ti land. Byrået First International Resources gjennomførte målingen.

Nordmenns bekymring for en iransk atombombe ligger på nivå med de andre europeiske land, men vår støtte til tøffere sanksjoner overgår de andre med 4-12 prosentpoeng.

– Europerne er med rette bekymret for trusselen fra et Iran med atommakt. EU og europeiske land har innført tøffe sanksjoner, og vi ser klar støtte i folket til tøffere sanksjoner, sier Abraham H. Foxman, direktør for ADL.

I flere land som deltar i meningsmålingen er det gjennomført tilsvarende målinger i 2007 og 2009. Tallene viser en klar økning i støtte til tøffere sanksjoner.

 

Spørsmål 1: Bekymret?

Er du veldig bekymret, noe bekymret, noe ubekymret, ikke bekymret i det hele tatt til at Iran utvikler atomvåpen? Tabellen viser prosentandelen som svarte de var «noe bekymret» eller «veldig bekymret».

 

Spørsmål 2: Tøffere sanksjoner?

Støtter du sterkt, støtter du noe, går du noe imot eller går du sterkt imot å innføre tøffere økonomiske sanksjoner mot Iran inntil landet går med på stanse sitt atomprogram? Tabellen viser prosentandelen som svarte at de «støtter sterkt» eller «støtter noe».

Feilmarginen i målingen er fra pluss/minus 4,43 til 4,85 prosentpoeng.

ADL ble grunnlagt i 1913, og har som mål å bekjempe antisemittisme og annen form for hat og rasisme. Les mer om ADL.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelPeres fikk 3D-visning av livet sitt hos Google
Neste artikkelTerrorlederen i PRC planla «mega-angrep», ble stanset i israelsk luftangrep
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise