9 av 10 nordmenn er bekymret for Irans atomprogram

87 prosent av nordmenn svarer de er noe bekymret eller veldig bekymret for at Iran skal utvikle atomvåpen. Blant ti europeiske land er det ingen som støtter mer opp om tøffere sanksjoner mot Iran.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Organisasjonen Anti-Defamation League (ADL) la torsdag fram resultatene av en meningsmåling gjennomført på telefon blant fem tusen europeere i ti land. Byrået First International Resources gjennomførte målingen.

Nordmenns bekymring for en iransk atombombe ligger på nivå med de andre europeiske land, men vår støtte til tøffere sanksjoner overgår de andre med 4-12 prosentpoeng.

– Europerne er med rette bekymret for trusselen fra et Iran med atommakt. EU og europeiske land har innført tøffe sanksjoner, og vi ser klar støtte i folket til tøffere sanksjoner, sier Abraham H. Foxman, direktør for ADL.

I flere land som deltar i meningsmålingen er det gjennomført tilsvarende målinger i 2007 og 2009. Tallene viser en klar økning i støtte til tøffere sanksjoner.

 

Spørsmål 1: Bekymret?

Er du veldig bekymret, noe bekymret, noe ubekymret, ikke bekymret i det hele tatt til at Iran utvikler atomvåpen? Tabellen viser prosentandelen som svarte de var “noe bekymret” eller “veldig bekymret”.

 

Spørsmål 2: Tøffere sanksjoner?

Støtter du sterkt, støtter du noe, går du noe imot eller går du sterkt imot å innføre tøffere økonomiske sanksjoner mot Iran inntil landet går med på stanse sitt atomprogram? Tabellen viser prosentandelen som svarte at de “støtter sterkt” eller “støtter noe”.

Feilmarginen i målingen er fra pluss/minus 4,43 til 4,85 prosentpoeng.

ADL ble grunnlagt i 1913, og har som mål å bekjempe antisemittisme og annen form for hat og rasisme. Les mer om ADL.

 

Forrige artikkelPeres fikk 3D-visning av livet sitt hos Google
Neste artikkelTerrorlederen i PRC planla “mega-angrep”, ble stanset i israelsk luftangrep
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.