Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Er 1. mai-komitéen tilregnelige?

Jens Stoltenberg møter to utenrikspolitiske paroler under sin tale i Bergen. Begge lyver på Israel. (Foto: Statsministerens kontor og skjermdump fra LO Bergen)
Jens Stoltenberg møter to utenrikspolitiske paroler under sin tale i Bergen. Begge lyver på Israel. (Foto: Statsministerens kontor og skjermdump fra LO Bergen)
Statsminister Jens Stoltenberg er hovedtaler i Bergen 1. mai. Han møter elleve paroler. Ni handler om Norge. To om verden. Den ene demoniserer Israel, den andre krever boikott av Israel.

Er 1. mai-komitéen i Bergen tilregnelige? Det er god grunn til å spørre. Kanskje det er helt andre forklaringer på deres sykelige snevre fokus i utenrikspolitiske spørsmål? Kanskje det er deres forkvaklede verdensbilde som får dem til å lyve statsministeren rett opp i ansiktet?

Bergensavisen presenterte 1. mai-parolene i Bergen allerede 20. april. Hovedparolen er «Ja til faste hele-stillinger fortsatt kamp mot ødeleggende EU-direktiv».

De andre parolene er listet opp i slik rekkefølge:

Barn er ikke en handelsvare – nei til anbud i barnevernet

Opphev blokaden av Gaza – Boikott Israel!

Sosial dumping skaper A og B lag – Norsk lønn i Norge!

Sats kollektivt – bybanen i hele Bergen

Heltid en viktig rettighet

Mer rettferdig fordeling – strengere markedsregulering

Ingen Rasering av posttilbudet – stopp EUs liberalisering

Hev kvinnelønnen – Likelønn nå!

EU direktivene ødelegger norsk arbeidsliv

Staten Israel = Apartheid

Man kunne håper i det lengste at BAs gjengivelse var ufullstendig, men den samme listen finnes også på nettsiden til LO Bergen.

 

Israelske arbeidere blir nektet beskyttelse

Det hele dreier seg altså om to saker: Norge og Israel. Norske barn, norske kvinner og norske arbeidere skal få det bedre. Israel skal bli nektet å beskytte sine barn og kvinner. Israel skal lyves på, med slagord uten grunnlag i virkeligheten.

Israel har ingen blokade av Gaza. Israel har en lovlig sjøblokade for å hindre våpensmugling, men alle sivile varer, som ikke kan misbrukes til militære formål, slipper fritt gjennom israelske grensestasjoner. Senest i fjor deltok Jens Stoltenberg og Norge i sjøblokade, av et land, Libya, som ikke hadde truet, langt mindre angrepet, landet vårt. Israel har sjøblokade av Gaza for å hindre at militsgrupper, som har angrepet israelske kvinner og barn med tusenvis av raketter og granater, fritt skal kunne fylle sine våpenlager.

Staten Israel er ikke lik apartheid. Det er mange stater i Midtøsten som har apartheid-lignende diskriminering, ikke minst mellom de etniske og religiøse maktgrupper som herskerne representerer og religiøse minoriteter. Ingen land i området er mer pluralistiske, frie og åpne enn staten Israel.

 

Sykelig opptatt av Israel

Men la oss et øyeblikk bevege oss inn i 1. mai-komitéens tankeverden, og anta at deres påstander om Israel skulle være sanne. Skulle landet likevel fortjene to av to utenrikspolitiske paroler i 1. mai-toget? Ville det, om løgnbildet hadde vært virkelighet, vært de to mest brennhete globale spørsmålene å ta opp på Arbeidernes internasjonale kampdag?

Har bergenserne hørt om Syria, hvor opposisjonen hevder nesten 14.000 mennesker er drept det siste drøye året? Har de hørt om Mexico, hvor nesten 50.000 mennesker er drept, tusenvis kidnappet, hundretusenvis drevet på flukt de siste seks år? Har de hørt om de pågående krigshandlingene i Columbia, Somalia, Sudan, Jemen, som har kostet tusenvis av mennesker livet det siste året?

Har arbeiderne i Bergen noe syn på norsk krigsinnsats i Libya og Afghanistan, eller var det ikke aktuelt å si sin mening om dette til statsministeren?

Har bergenserne hørt om Kongo, Niger, Burundi og Mosambik, hvor levestandarden for barn, kvinner og arbeidere ligger ufattelige langt under levestandarden på Gaza-stripen? Disse landene inntar bunnen av FNs Human Development Index (plass 184-187). ”De okkuperte palestinske områdene” ligger på 114. plass.

Med sin ensidighet og løgn håner 1. mai-komitéen Arbeidernes internasjonale kampdag.

 

/p


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart