Europeiske rabbinere til Oslo

Styret i Foreningen for europeiske rabbinere kommer til Oslo i neste uke. For første gang legger de jødiske lederne sitt halvårlige møte til Skandinavia.

Joseph Sitruk, som er sjefsrabbiner i Frankrike, er styreleder for Conference of European Rabbis. (Foto: cer-online.org)
Joseph Sitruk, som er sjefsrabbiner i Frankrike, er styreleder for Conference of European Rabbis. (Foto: cer-online.org)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

– Vi vet at Norge ligger litt i periferien i verden. Den lille jødiske befolkningen her ligger også litt i periferien av den jødiske verden, sier Ervin Kohn, leder av DMT. Derfor er han ekstra stolt over å kunne ønske de europeiske rabbinere velkommen.

– Vi ser det som en anerkjennelse for vår rabbiner Joav Melchior og for vårt høye aktivitetsnivå, især på dialogarbeidet, sier Kohn.

Onsdag 2. mai kl. 16.30 arrangerer rabbinerne en minnemarkering i regjeringskvartalet for å hedre og ære ofrene etter 22. juli, opplyser Det mosaiske trossamfund i en pressemelding. Samme dag blir det dialogmiddag i Bergstien med kristne og muslimske ledere, politiske ledere og en rekke ambassadører.

Torsdag 3. mai skal rabbinerne i audiens hos kongen på slotten. Det blir også møter med utenriksdepartementet, forsvarsminister Espen Barth Eide og byrådslederen i Oslo under besøket.

– Rabbinerne vil ta opp antisemittismens vekstvilkår i Norge generelt og den jødiske minoritetens situasjon spesielt, sier Kohn.

Foreningen for europeiske rabbinere (Conference of European Rabbis) er en allianse etablert i 1956, hovedsaklig for ortodokse rabbinere. Det er foreningens 25 ledere som kommer til Norge i neste uke.

 

Forrige artikkelGantz: – Andre land er forberedt på mulig Iran-angrep
Neste artikkelSigurd Neubauer i MIFF Oslo: Israel og Libanon kjemper om gass i Middelhavet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.