Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Stoltenberg misbrukte sjanse til å fordømme foraktelige paroler

Jens Stoltenberg. (Arkivfoto: Statsministerens kontor)
Jens Stoltenberg. (Arkivfoto: Statsministerens kontor)
Anti-Defamation League reagerer sterkt på 1. mai parolene i Bergen. - Det er ekstremt bekymringsfullt at statsminister Jens Stoltenberg ikke tok avstand fra parolene, sier Abraham H. Foxman i ADL.

MIFF var kanskje først i Norge med å påpeke den vannvittige ensidigheten i årets 1. mai paroler i Bergen. Av elleve paroler handlet ni om innenrikspolitiske spørsmål, to om utenrikspolitikk. Den ene demoniserte Israel som en apartheidstat, den andre krevde boikott av Israel.

Etter at artikkelen var publisert på ettermiddagen 27. april, gjorde vi Stoltenberg kjent med saken gjennom Twitter.

Mandag 29. april ga vi en ny påminnelse til statsministeren.

Stoltenberg var helt sikkert kjent med parolene uten MIFFs medvirkning. LO i Bergen må ha hatt dem klar i god tid før Bergensavisen presenterte dem 20. april.

Men Stoltenberg misbrukte altså sin sjanse til å ta avstand fra de Israel-fiendtlige kreftene på venstresiden, og nå høster han kritikk fra USAs største organisasjon som bekjemper antisemittisme. Pressemeldingene til ADL gjengis av medier over hele verden. Kritikken blir en ny ripe i lakken til en norsk regjering som internasjonalt allerede har et frynset rykte for sin Midtøsten-politikk.

 

ADL er forferdet

«ADL uttrykker forferdelse over at statsministeren i Norge, hovedtaler på en 1. mai feiring til LO i Bergen, ikke fordømte de anti-israelske parolene som var en offisiell del av arrangementet,» skriver ADL i en pressemelding.

– Det er ekstremt bekymringsfullt, når man tenker på hva disse anti-israelske parolene inneholdt, deres offisielle status i toget og det faktum at de ble omtalt i aviser flere dager før hendelsen, at statsminister Jens Stoltenberg likevel deltok og ikke tok avstand fra disse forferdelige, anstøtelige paroler, sier Abraham H. Foxman, som er nasjonal direktør i ADL.

– Parolene er ikke legitime uttrykk for kritikk av israelsk politikk. De er beregnet på å delegitimere Israel og erklære økonomisk krig mot Israel i et forsøk på å isolere landet fra verdenssamfunnet. Vi ber statsminister Stoltenberg fordømme disse helt upassende slagord og kreve at de blir fjernet fra framtidige arrangementer i LO, sier Foxman.

– Stoltenberg hadde en perfekt mulighet til å erklære at Israel ikke er en apartheid-stat, at Norge går imot boikott av Israel og at disse LO-parolene må avvises, legger han til.

 

Støre tok avstand

Også utenriksminister Jonas Gahr Støre gikk i 1. mai tog hvor en av parolene var boikott av Israel. I motsetning til Stoltenberg, benyttet Støre anledning til å markere sin uenighet under talen i Stavanger.

– Det er flere paroler jeg kunne gått under, men jeg er ikke enig i alt. Jeg er for eksempel for en palestinsk stat, men imot boikott av Israel, sa Støre, ifølge Stavanger Aftenblad.

I Stavanger ble ungdommer med Israel-flagg fysisk angrepet og verbal sjikanert av deltakere i 1. mai toget. Israel-flagget ble også stjålet av en aktivist.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart