Flere hundre feiret Israels 64-årsdag

Torsdag kveld inviterte den israelske ambassaden til konsert og mottakelse i Gamle Logen i Oslo. De israelske musikerne Shlomo Gronich (bildet), Michal Adler (innfelt) og Erez Mounk ga toner til en festaften.

Ekteparet Shlomo Gronich og Michal Adler leverte feiende flott musikk til ære for Israels 64-årsdag.
Ekteparet Shlomo Gronich og Michal Adler leverte feiende flott musikk til ære for Israels 64-årsdag.

Gamle Logen var fullsatt da ambassadør Michael Eligal ønsket velkommen. Forsamlingen var en blanding av diplomater, politikere, mediefolk og Israel-venner fra hele landet, blant dem et stort antall lokale tillitspersoner og medlemmer i MIFF.

Shlomo Gronich (63) var kveldens hovedattraksjon, med imponerende traktering av flygelet og intens sangstemme. Han klarte også å få med seg salen på flere sanger. Repertoaret varierte fra tradisjonelle sanger, noen med religiøse tekster, til moderne popsanger.

Gronich framførte blant annet Eli Ata, en tradisjonell bønnesang, som bygger på Salme 118 i Bibelen.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=H3ixiSk-at8[/youtube]

Trommisten på YouTube-klippet er Erez Mounk. Han satte også rytme til kvelden i Gamle Logen.

På scenen hadde Gronich også med seg konen Michal Adler, som er en av Israels fremste musikere på munnspill. Her spiller hun sammen med et orkester i Israel i et eldre opptak.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LacHHrVNtbg[/youtube]

Konserten var sponset av Kulturfondet Morgenstjernen – en ideell stiftelse for promotering av israelsk kultur i Norge.

 

 

Forrige artikkelSang nasjonalsangen for seg selv og for Israel
Neste artikkelStore anti-israelske demonstrasjoner i Jordan
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.