– Palestinakomiteens aksjon ble “liten og mislykket”

Kun et lite antall provokatører fra Palestinakomiteen deltok i en butikkaksjon mot israelske dødehavsprodukter i Oslo sentrum tirsdag kveld. Politiet var varslet på forhånd, og fikk dem raskt bort fra stedet.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

– At MIFFs anmeldelse ble offentlig kjent i forkant ga positive resultater og lav deltakelse i aksjonen, sier en kilde. På aksjonens Facebook-side var det omkring 70 påmeldte, og over 30 personer på “kanskje”. Det reelle deltakerantallet ble omkring 10 personer.

– Aksjonistene foretok et mindre skadeverk, som vil bli anmeldt, sier kilden. Skadeverket var det samme som Palestinakomiteens provokatører har gjort i tidligere aksjoner, med å klistre “Boikott Israel”-lapper på dødehavsproduktenes emballasje. “For skadeverk straffes den som rettstridig ødelegger, skader, gjør ubrukelig eller forspiller en gjenstand som helt eller delvis tilhører en annen,” heter det i Straffeloven. Les andre norske lover som er aktuelle mot Palestinakomiteens mobbe- og boikottaksjoner.

Politiet var raskt på stedet med tre biler, og ga provokatørene pålegg om å holde seg borte fra butikken.

– Palestinakomiteen hadde ikke bedt om tillatelse på forhånd, og ble bortvist fra stedet, heter det i politiloggen. En talsmann for politiet opplyser at aksjonistene hang opp lapper og plakater i butikken.

Butikken har varslet at skadeverket vil bli anmeldt.

– Politiet må gi lovlig salgsvirksomheter beskyttelse mot mafiametoder, sa Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, da han leverte anmeldelsen til vaktlederen på Sentrum politistasjon tidligere på dagen.

Ifølge Facebook-siden til arrangørene var aksjon rettet mot Estetique-butikken på Steen & Strøm-senteret i Nedre Slottsgate. Da vet alle hvor de kan få kjøpt kosmetikkprodukter fra Israel med høy kvalitet. Kjøp Ahava på Estetique i Steen & Strøm, og på andre parfymerier over hele landet.

Kenneth O. Bakken bidro til denne artikkelen.

Forrige artikkelDMT søkte om 21 millioner til sikkerhetstiltak, får 7 millioner
Neste artikkelIsrael på 19. plass i høyere utdanning
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.