– Palestinakomiteens aksjon ble «liten og mislykket»

Kun et lite antall provokatører fra Palestinakomiteen deltok i en butikkaksjon mot israelske dødehavsprodukter i Oslo sentrum tirsdag kveld. Politiet var varslet på forhånd, og fikk dem raskt bort fra stedet.

– At MIFFs anmeldelse ble offentlig kjent i forkant ga positive resultater og lav deltakelse i aksjonen, sier en kilde. På aksjonens Facebook-side var det omkring 70 påmeldte, og over 30 personer på «kanskje». Det reelle deltakerantallet ble omkring 10 personer.

– Aksjonistene foretok et mindre skadeverk, som vil bli anmeldt, sier kilden. Skadeverket var det samme som Palestinakomiteens provokatører har gjort i tidligere aksjoner, med å klistre «Boikott Israel»-lapper på dødehavsproduktenes emballasje. «For skadeverk straffes den som rettstridig ødelegger, skader, gjør ubrukelig eller forspiller en gjenstand som helt eller delvis tilhører en annen,» heter det i Straffeloven. Les andre norske lover som er aktuelle mot Palestinakomiteens mobbe- og boikottaksjoner.

Politiet var raskt på stedet med tre biler, og ga provokatørene pålegg om å holde seg borte fra butikken.

– Palestinakomiteen hadde ikke bedt om tillatelse på forhånd, og ble bortvist fra stedet, heter det i politiloggen. En talsmann for politiet opplyser at aksjonistene hang opp lapper og plakater i butikken.

Butikken har varslet at skadeverket vil bli anmeldt.

– Politiet må gi lovlig salgsvirksomheter beskyttelse mot mafiametoder, sa Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, da han leverte anmeldelsen til vaktlederen på Sentrum politistasjon tidligere på dagen.

Ifølge Facebook-siden til arrangørene var aksjon rettet mot Estetique-butikken på Steen & Strøm-senteret i Nedre Slottsgate. Da vet alle hvor de kan få kjøpt kosmetikkprodukter fra Israel med høy kvalitet. Kjøp Ahava på Estetique i Steen & Strøm, og på andre parfymerier over hele landet.

Kenneth O. Bakken bidro til denne artikkelen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise