Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Kirkeuke for fred i Palestina og Israel, men uten israelere

Plakaten for møtet i Litteraturhuset torsdag 31. mai.
Plakaten for møtet i Litteraturhuset torsdag 31. mai.
I neste uke begynner "Kirkeuka for fred i Palestina og Israel", men det er ikke funnet plass til en eneste israeler i seks møter og seminarer. Arrangørene støtter palestinske krav som gjør fred umulig, og vil gjøre slutt på Israel som jødisk stat.

Programmet for Kirkeuka, slik det er publisert på den offisielle nettsiden, taler sitt tydelige språk. Fra 29. mai til 1. juni skal det arrangeres til sammen seks møter og seminarer i Oslo, Ålesund og Trondheim. Palestinere deltar i alle møtene. Ikke en eneste israeler skal delta. Representanter for mainstream jødiske bevegelser i Israel blir nær sagt aldri invitert til slike kirkelige program. I år har også de mest venstreorienterte israelere blitt utelatt.

 

«Rettferdig fred» betyr slutt på Israel
Hva handler Kirkeuka om? «Kirkenes verdensråd inviterer medlemskirker og kirkelig baserte organisasjoner til å delta i markering av en kirkeuke for solidaritet og aksjoner for rettferdig fred i Palestina og Israel,» heter det på nettsiden.

Årets program avslører hva arrangørene ser på som «rettferdig fred». «Omkring 7 til 8 millioner palestinere lider med traumer fordi de har mistet sine hjem og retten til å leve på stedet hvor de hører hjemme, mens mellom 5 og 6 millioner lever under trusselen av en framtidig fordrivning,» heter det på plakaten til møtet som skal være i Litteraturhuset torsdag 31. mai.

I panelet sitter en representant for KFUM i Palestina og en representant for Norsk Folkehjelp, organisasjoner som begge kjemper kraftig for palestinernes «rett til å vende tilbake». En journalist fra Klassekampen og en ansatt fra Universitetet i Oslo kan ikke ventes å skape særlig balanse i framstillingen.

Representanter for Kirkens Nødhjelp står som kontaktpersoner for flere av møtene. Også Kirkens Nødhjelp kjemper for «rett til å vende tilbake».

Den siste programposten som røper agendaen er møtet med «den palestinske diaspora i Oslo» som skal avholdes 1. juni.

Disse teologene og kirkelederne har en praksis for palestinske flyktninger og en annen for alle andre flyktninger i verden. Flyktninger fra alle andre land skal integreres og bli gitt en ny og best mulig framtid i landene de nå bor. Palestinerne er alltid «hjemmefra», de lider «traumer» i generasjoner og har «rett til å vende tilbake».

Arrangørene hevder 5 til 6 millioner palestinere  er truet med fordrivning. De glemmer at antallet palestinere i Israel, Vestbredden og Gaza-stripen har økt enormt de siste tiårene, en utvikling som ikke ser ut til å endre seg. Ingen større politiske partier i Israel har noe i nærheten av trusler om fordrivning i sitt politiske program.

 

Hvorfor ikke «rett til å vende tilbake»?
Dersom millioner av palestinere skal ha «rett til å vende tilbake», betyr det at jødene kommer i mindretall ganske raskt.

Av alle de store flyktninggruppene fra tiårene etter andre verdenskrig er det bare palestinerne som fortsatt sitter i leirer. Flyktningene fikk først nødhjelp, og deretter var hovedregelen ny permanent bosetning i området de flyktet til eller i et tredje land. Det samme vil løse problemet for palestinerne.

Noen forstår at Israel ikke kan begå selvmord ved å åpne grensene for millioner av palestinere. Men Israel bør betale erstatninger til palestinerne, sies det. Israel kan betale erstatning til palestinerne etter hvilke satser det skal være – hvis bare jødiske flyktninger fra arabiske land (som var flere!) får etter de samme satsene. Men at jødiske flyktninger (de fleste jødene i Israel er det) skal betale erstatning uten selv å få det, blir helt galt.

 

Relatert artikkel:

Åpent brev til kirken fra Med Israel for fred


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart