– Forståelse for israelere gir færre følgere

- Gjenta en melding på Twitter som er forståelsesfull overfor det å være israeler og utsatt, og du mister følgere hver gang, skriver Knut Olav Åmås, kultur- og debattredaktør i Aftenposten.
Knut Olav Åmås, kultur- og debattredaktør i Aftenposten, mistet følgere etter at han gjentok en Twitter-melding fra MIFFs online informatør Andreas Fagerbakke.
Knut Olav Åmås, kultur- og debattredaktør i Aftenposten, mistet følgere etter at han gjentok en Twitter-melding fra MIFFs online informatør Andreas Fagerbakke.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Tirsdag 22. mai klokken 15.24 skrev Andreas Fagerbakke (@afagerbakke) følgende melding på Twitter.

“Selvforsvar er en rett, med mindre du er en israeler. Da blir det kalt krigshissing, aggresjon og uproporsjonal maktbruk. #Hykleri”

Andreas Fagerbakke har praksisplass på deltid som online informatør for MIFF.

Kort tid senere retwitret Åmås (@KnutOlavAmas) meldingen til sine mer enn 21.000 følgere.

Resultatet kom umiddelbart. Aftenpostens redaktør mistet følgere.

Allerede klokken 15.57 skrev han: “Råd for å miste følgere: RT en melding som ikke er hatsk, men forståelsesfull overfor det å være israeler og utsatt. Virker hver gang :(”

Åmås har tydeligvis erfaring i at dette er et  mønster.

 

Antisemittisme-rapport tirsdag

Tirsdag 29. mai presenterer HL-senteret sin rapport om antisemittisme i Norge. Rapporten har blant annet undersøkt om det er noen kobling mellom fiendtlighet mot Israel og fiendtlighet mot jøder. Kanskje kan vi få svar på hvorfor det er slik som Åmås påpeker, at utsagn som viser forståelse for israelere blir møtt med boikott og avstand av enkelte personer i Norge?

Rapporten blir tilgjengelig på Miff.no fra kl. 14 tirsdag 29. mai.

Følg Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, på Twitter.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise