Støre må svare på innholdet i Dobbeltspill

Stortingsrepresentant Hans Olav Syversen (krf) lurer på hvordan utenriksminister Jonas Gahr Støre (ap) vil sikre at norsk støtte ikke bidrar til å finansiere virksomheten som er dokumentert i MIFFs bok Dobbeltspill, Sviket mot fredsprosessen.

Stortingsrepresentant Hans Olav Syversen. (Foto: MIFF)
Stortingsrepresentant Hans Olav Syversen. (Foto: MIFF)

I løpet av neste uke må utenriksminister Jonas Gahr Støre og utenriksdepartementet sette seg inn i innholdet i MIFFs nye bok Dobbeltspill, Sviket mot fredsprosessen. Representanten Syversen, som er nestleder i Israels venner på Stortinget, leverte onsdag inn følgende spørsmål:

I boken “Dobbeltspill” av Itamar Marcus og Nan Jacques Zilberdik gis det svært mange dokumenterte eksempler på hvordan palestinske myndighetskontrollerte medier indirekte og direkte gir sin støtte til terror og sprer hat-propaganda rettet mot Israel. Et av eksemplene har medført at UNESCO har trukket pengestøtte til et ungdomsmagasin som fremstilte Hitler som et forbilde. Hva er utenriksministerens syn på dette og hvordan vil man forsikre seg om at norsk støtte ikke bidrar til å finansiere slik virksomhet?

Støre er lovpålagt å svare innen seks hverdager.

– Norge er en betydelig bidragsyter til palestinske selvstyremyndigheter, og vi er opptatt av at dette går til byggende virksomhet, sa Syversen i forbindelse med boklanseringen og foredraget til forfatter Itamar Marcus.

 

Forrige artikkelStortingsrepresentanter ble rystet av palestinernes dobbeltspill
Neste artikkelFacebook vurderer oppkjøp av israelsk teknologifirma
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.