Dobbeltspill i Aftenposten

Aftenposten rapporterte fredag fra MIFFs boklansering av Dobbeltspill i Stortinget. Utenriksminister Jonas Gahr Støre sier han «trenger noe mer tid» til å uttale seg om anti-jødiske holdninger i palestinske medier.

Aftenposten omtalte MIFFs nye bok Dobbeltspill, Sviket mot fredsprosessen på nesten en helside fredag 1. juni 2012. (Foto: MIFF)
Aftenposten omtalte MIFFs nye bok Dobbeltspill, Sviket mot fredsprosessen på nesten en helside fredag 1. juni 2012. (Foto: MIFF)

Journalist Halvor Tjønn presenterer MIFFs nye bok Dobbeltspill, Sviket mot fredsprosessen i en artikkel på side 20 i Aftenposten fredag 1. juni.

– Når palestinske talsmenn vender seg til verdensopinionen på engelsk, snakker de om fred og forsoning. Når de snakker arabisk, vendt til sine egne, er tonen en helt annen. Da finner man krigsretorikk, regulært jødehat og hyllest av terrorister, sier Itamar Marcus til Aftenposten. Marcus er en av forfatterne av boken og direktør for Palestinian Media Watch. Han var invitert til Norge av MIFF i forbindelse med boklanseringen.

– Hvis Norge fortsetter å se gjennom fingrene med hatpropagandaen, vil Norge være medansvarlig for den neste krigen i Midtøsten, understreker Marcus til Norges største avis.

Aftenposten har presentert utenriksminister Jonas Gahr Støre med noen av opplysningene fra boken. Støre sier Norge tidligere har sett på lærebøker og undervisningsmateriell i de palestinske områdene. Der hevder Støre det har «skjedd en korrigering til det bedre».

– Hva gjelder anti-jødiske holdninger i mediene og andre deler av det palestinske samfunnet, sier Støre at man trenger noe mer tid til å uttale seg, skriver Tjønn.

Stortingsrepresentant Hans Olav Syversen (krf) sendte onsdag skriftlig spørsmål til utenriksministeren. Hvordan kan vi sikre at norsk støtte ikke bidrar til å finansiere virksomheten som er dokumentert i MIFFs bok Dobbeltspill, Sviket mot fredsprosessen? spør Syversen.

Forrige artikkelEn fullsatt sal hørte Cecilie Hellestveit kritisere NRK
Neste artikkelMIFFs 35. generalforsamling
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.