– Regjeringen må ta avstand fra løgnene mot Israel

Landsmøtet til Med Israel for fred (MIFF) ber regjeringens medlemmer ta avstand fra løgnene og demoniseringen som blir rettet mot Israel.

For å demme opp mot antisemittismen i Norge ber MIFF den norske regjering støtte utvekslingsprogram og samhandel med Israel. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
For å demme opp mot antisemittismen i Norge ber MIFF den norske regjering støtte utvekslingsprogram og samhandel med Israel. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)

Et enstemmig landsmøte i MIFF vedtok søndag følgende resolusjon:

Med Israel for fred (MIFF) ber statsminister Jens Stoltenberg om å ta antisemittismen mer alvorlig. Landsmøtet i MIFF, samlet i Sandnes 1.-3. juni, vedtok å sende følgende uttalelse til regjeringen ved statsminister Jens Stoltenberg.

Antisemittismen i Norge blir stadig verre. En rapport fra Holocaust-senteret publisert tirsdag 29. mai viser svært urovekkende holdninger i det norske folk mot jøder i Norge og mot Israel, den eneste jødiske staten i verden.

Blant annet sier fire av ti nordmenn seg helt eller nokså enig i at «Israel behandler palestinerne like ille som jødene ble behandlet under andre verdenskrig». I tillegg var det 29 prosent som lot spørsmålet stå ubesvart, de følte seg ikke i stand til å ta avstand fra en slik påstand. Dette vitner om hårreisende kunnskapsmangel og er uten tvil et utslag av langvarig propaganda mot Israel i det norske samfunnet.

MIFF ser det slik at de negative oppfatningene om Israel og jødene er et resultat av mangelfull informasjon i skole og utdanningssystem, i kirke og medier, i storting og styringsverk.

Landsmøtet ber statsministeren medvirke til at kampen mot antisemittisme blir tatt mer på alvor både i det norske og i det palestinske samfunn, hvor Norge bruker store ressurser til sivil utvikling og fredsarbeid. MIFF og Palestinian Media Watch har dokumentert svært urovekkende eksempler på antisemittisme i den nye boken Dobbeltspill, Sviket mot fredsprosessen.

For å demme opp mot antisemittismen i Norge ber MIFF den norske regjering støtte utvekslingsprogram og samhandel med Israel. Regjeringens medlemmer må også åpent ta avstand fra løgnene og demoniseringen som blir rettet mot Israel.

Forrige artikkel– En fantastisk evne til å leve i usikkerhet
Neste artikkel– Europa støtter krigshissere i navnet til menneskerettigheter
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.