– Regjeringen må ta avstand fra løgnene mot Israel

Landsmøtet til Med Israel for fred (MIFF) ber regjeringens medlemmer ta avstand fra løgnene og demoniseringen som blir rettet mot Israel.
For å demme opp mot antisemittismen i Norge ber MIFF den norske regjering støtte utvekslingsprogram og samhandel med Israel. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
For å demme opp mot antisemittismen i Norge ber MIFF den norske regjering støtte utvekslingsprogram og samhandel med Israel. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)

Et enstemmig landsmøte i MIFF vedtok søndag følgende resolusjon:

Med Israel for fred (MIFF) ber statsminister Jens Stoltenberg om å ta antisemittismen mer alvorlig. Landsmøtet i MIFF, samlet i Sandnes 1.-3. juni, vedtok å sende følgende uttalelse til regjeringen ved statsminister Jens Stoltenberg.

Antisemittismen i Norge blir stadig verre. En rapport fra Holocaust-senteret publisert tirsdag 29. mai viser svært urovekkende holdninger i det norske folk mot jøder i Norge og mot Israel, den eneste jødiske staten i verden.

Blant annet sier fire av ti nordmenn seg helt eller nokså enig i at «Israel behandler palestinerne like ille som jødene ble behandlet under andre verdenskrig». I tillegg var det 29 prosent som lot spørsmålet stå ubesvart, de følte seg ikke i stand til å ta avstand fra en slik påstand. Dette vitner om hårreisende kunnskapsmangel og er uten tvil et utslag av langvarig propaganda mot Israel i det norske samfunnet.

MIFF ser det slik at de negative oppfatningene om Israel og jødene er et resultat av mangelfull informasjon i skole og utdanningssystem, i kirke og medier, i storting og styringsverk.

Landsmøtet ber statsministeren medvirke til at kampen mot antisemittisme blir tatt mer på alvor både i det norske og i det palestinske samfunn, hvor Norge bruker store ressurser til sivil utvikling og fredsarbeid. MIFF og Palestinian Media Watch har dokumentert svært urovekkende eksempler på antisemittisme i den nye boken Dobbeltspill, Sviket mot fredsprosessen.

For å demme opp mot antisemittismen i Norge ber MIFF den norske regjering støtte utvekslingsprogram og samhandel med Israel. Regjeringens medlemmer må også åpent ta avstand fra løgnene og demoniseringen som blir rettet mot Israel.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise