Demonisering av Israel smaker ekstra søtt for AUF

Grapefrukten er ekstra bitter, hevder Jan Berge, AUF-leder i Stjørdal. Men har han smakt på den?
Grapefrukten er ekstra bitter, hevder Jan Berge, AUF-leder i Stjørdal. Men har han smakt på den?

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Et ferskt eksempel henter vi fra Stjørdalens Blad, som rapporterer at lokal AUF-leder Jan Berge nylig troppet opp i matbutikker med palestinaskjerf rundt halsen. På vei inn til den lokale Coop Mega serverte han følgende anklage: “Israel undertrykker det palestinske folket. Ved å kjøpe frukt og grønnsaker produsert i Israel støtter du deres krigføring mot palestinerne.” Lokalavisen gjorde seg til velvillig mikrofonstativ for slike påstander, uten at noen motforestillinger ble reist.

I butikken fant Berge grapefrukt fra Israel. “Berge mener den smaker ekstra bittert,” rapporterte journalisten til Stjørdalens Blad. Vi kan vanskelig få oss til å tro at ungdomspolitikeren fra AUF tjuvsmakte på grapefrukten, og enda mindre sannsynlig er det at han kjøpte den, boikottaksjonist som han er. Da gjenstår bare ett alternativ: AUF-lederen framsetter påstander om en bitter smak, uten å ha smakt på frukten. Opprinnelseslandet på prisplakaten sier Israel, derfor må grapefrukten være ekstra bitter.

Slik er AUFs logikk. Det som kommer fra Israel er det ikke en gang vits å smake på. Slik blir verdensbildet når Mads Gilbert er læremester. I forkant av AUF-lederens aksjon hadde Gilbert vært på det lokalavisen omtalte som “inspirerende besøk” i Stjørdal.

Artikkelen fortsetter under annonsen

AUF-lederen framsetter to argumenter for boikott av Israel. Først undertrykkelse. Tyrkia undertrykker kurderne mye mer enn palestinerne noen gang er blitt undertrykt av Israel. Tyrkia okkuperer og har bosetninger på Kypros. Likevel har AUF ingen problemer med nordmenn som kjøper frukt og grønnsaker fra Tyrkia. Alle regimene i Midtøsten undertrykker sine etniske og religiøse minoriteter, men det blåser AUF en lang marsj i.

Helt siden midten på 1990-tallet har palestinerne hatt selvstyre. Verdenssamfunnet – og et flertall av israelere – står klare til å ønske en palestinsk stat velkommen dersom den opprettes som en del av en fredsavtale hvor palestinerne går med på å trekke en endelig grense og legger sitt krav om millioner av arabiske innflyttere til Israel dødt.

Det andre argumentet var krigføring. Kjøper du frukt og grønnsaker fra Israel, støtter du landets krigføring mot palestinerne, hevder AUF-lederen. NATOs pågående operasjoner i Afghanistan ligner mye mer på krig enn Israels forsvarsoperasjoner i lavintensitetskonflikten med Hamas og andre militante palestinske grupper. Ikke et eneste av NATOs 28 medlemsland vil AUF boikotte, bare Israel. Importen fra EU er 360 ganger større enn importen fra Israel, men støtten til EU-landenes krigføring tenker ikke AUF på.

I løpet av de siste 18 månedene er flere mennesker drept i krig og terror i Pakistan enn det totale antallet palestinere, stridende og sivile, drept i militær konflikt med Israel de siste 25 årene. Men Pakistan tenker ikke AUF på å boikotte et øyeblikk, selv om det også foregår utstrakt undertrykkelse av minoriteter der.

Hvis AUF kan støtte Gilbert i å velge ut Israel som eneste offer, er de fornøyde. Demoniseringen av Israel smaker ekstra søtt for denne gjengen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag