Støre må svare om PAs lønn til terrorister

På hvilken måte vil utenriksministeren sørge for at norske midler ikke går til belønning av terrorisme? spør stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad (KrF).

Stortingsrepresentant Kjell Inge Ropstad representerer Aust-Agder. (Foto: Kreativ Foto)
Stortingsrepresentant Kjell Inge Ropstad representerer Aust-Agder. (Foto: Kreativ Foto)

I går meldte Miff.no om de store lønnsutbetalingene som palestinske selvstyremyndigheter gir til palestinske sikkerhetsfanger i Israel. PA utbetaler også økonomisk støtte til de etterlatte etter selvmordsbombere. Totalt går seks prosent av PAs budsjett til denne typen utbetalinger, meldte Kanal 2 i Israel mandag kveld.

Etter MIFFs omtale av saken, har stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad fra KrF sendt følgende spørsmål til utenriksminister Jonas Gahr Støre:

Ifølge israelske medier utbetaler palestinske selvstyremyndigheter store beløp til personer som sitter i israelske fengsler, dømt for terrorangrep og drap. De som soner lengst belønnes med høyest lønn. Pengestøtten går også til terrorister fra Hamas og Islamic Jihad. På hvilken måte vil utenriksministeren ta opp dette med palestinske myndigheter og sørge for at norske midler ikke går til belønning av terrorisme?

I sin begrunnelse for spørsmålet understreker Ropstad at de verste massemorderne og terroristene belønnes mer enn personer som har begått mindre alvorlige sikkerhetsbrudd.

Utenriksministeren må svare på det skriftlige spørsmålet i løpet av seks arbeidsdager.

 

Forrige artikkel– NTB har ikke brutt god presseskikk, ifølge PFU
Neste artikkelNetanyahu utsatte møte etter lekkasjer
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.