Støre må svare om PAs lønn til terrorister

På hvilken måte vil utenriksministeren sørge for at norske midler ikke går til belønning av terrorisme? spør stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad (KrF).
Stortingsrepresentant Kjell Inge Ropstad representerer Aust-Agder. (Foto: Kreativ Foto)
Stortingsrepresentant Kjell Inge Ropstad representerer Aust-Agder. (Foto: Kreativ Foto)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

I går meldte Miff.no om de store lønnsutbetalingene som palestinske selvstyremyndigheter gir til palestinske sikkerhetsfanger i Israel. PA utbetaler også økonomisk støtte til de etterlatte etter selvmordsbombere. Totalt går seks prosent av PAs budsjett til denne typen utbetalinger, meldte Kanal 2 i Israel mandag kveld.

Etter MIFFs omtale av saken, har stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad fra KrF sendt følgende spørsmål til utenriksminister Jonas Gahr Støre:

Ifølge israelske medier utbetaler palestinske selvstyremyndigheter store beløp til personer som sitter i israelske fengsler, dømt for terrorangrep og drap. De som soner lengst belønnes med høyest lønn. Pengestøtten går også til terrorister fra Hamas og Islamic Jihad. På hvilken måte vil utenriksministeren ta opp dette med palestinske myndigheter og sørge for at norske midler ikke går til belønning av terrorisme?

I sin begrunnelse for spørsmålet understreker Ropstad at de verste massemorderne og terroristene belønnes mer enn personer som har begått mindre alvorlige sikkerhetsbrudd.

Utenriksministeren må svare på det skriftlige spørsmålet i løpet av seks arbeidsdager.

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise