Ambassadør Michael Eligal er død

Michael Eligal, som inntil nylig var Israels ambassadør i Oslo, døde i helgen etter lengre tids kamp mot kreftsykdom. Han etterlater seg kona Lea og to barn.

Ambassadør Michael Eligal stortrivdes i seilbåt på Oslofjorden. (Foto: Ambassaden)
Ambassadør Michael Eligal stortrivdes i seilbåt på Oslofjorden. (Foto: Ambassaden)

– Ambassaden mottok i dag det triste budskapet at tidligere ambassadør til Norge og Island, Michael Eligal, er død, meldte Israels ambassade i Norge på sine nettsider mandag. Eligal var ambassadør fra januar 2009 til sommeren 2012.

Før Eligal kom til Norge var han direktør for Europa 1 avdelingen i det israelske utenriksdepartementet. Eligal var også Israels ambassadør til Kypros. Han tjenestegjorde også ved Israels ambassader i Chile, Mexico og Madrid.

Eligal ble født i 1948. Han var utdannet statsviter fra universitetet i Haifa, og hadde også en mastergrad fra National Defense College of Israel.

Da Eligal avsluttet sin ambassadørperiode, skrev han 6. august en avskjedshilsen i Aftenposten.

 

Forrige artikkelBlodanklager mot bosettere blir offentlig finansiert “kunst”
Neste artikkel50 palestinere skadet i konfrontasjon med PAs sikkerhetsstyrker
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.