Lovens lange arm innhenter boikottaktivistene

I mars vandaliserte en Asker-mann fra Ship to Gaza-bevegelsen kosmetikkprodukter fra Israel med boikottklistremerker. Nå må han møte i retten fordi han nekter å betale en bot, melder budstikka.no.

En film fra en tidligere aksjon til Palestinakomiteen viser hvordan en provokatør bryter Straffelovens paragraf 291 ved å ødelegge emballasje på dødehavsprodukter.
En film fra en tidligere aksjon til Palestinakomiteen viser hvordan en provokatør bryter Straffelovens paragraf 291 ved å ødelegge emballasje på dødehavsprodukter. "For skadeverk straffes den som rettstridig ødelegger, skader, gjør ubrukelig eller forspiller en gjenstand som helt eller delvis tilhører en annen."

Vandaliseringen skjedde i kosmetikkforretningen Nectar i Oslo en lørdag i mars. Politiet bortviste mannen og en medaktivist fra stedet, og de ble ilagt et forelegg for overtredelse av straffelovens paragraf 391.

– Den siktede Asker-mannen er et kjent fjes i Israel-kritiske miljøer. Han har blant annet en sentral posisjon i protestaksjonen Ship to Gaza, skriver budstikka.no.

Paragraf 391 i Straffeloven har en øvre strafferamme på tre måneders fengsel. Den som “tilsmusser eller besudler en gjenstand”, kan straffes etter loven.

 

Ulovlig virksomhet

Det er en rekke norske lover som er aktuelle for politiet å anvende når de skal gripe inn mot provokatører som rammer israelske varer i norske butikker. I frykt for nye lovbrydd, varslet MIFF politiet før Palestinakomiteen skulle avholde en “butikkaksjon” i Oslo 15. mai.

Politiet må gi lovlig salgsvirksomheter beskyttelse mot mafiametoder, sa Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, til vaktlederen på Sentrum politistasjon.

 

Frykt for nye lovbrudd

Etter mai er det, såvidt vi har sett, ikke annonsert nye butikkaksjoner på boikottaksjonistenes nettsted.

Globaliseringskonferansen blir avholdt i Oslo 1. til 4. november. Da er det grunn til å frykte nye lovbrudd i Oslo. For to år siden gjennomførte over hundre deltakere på konferansen en ulovlig aksjon som tvang politiet til å stenge kjøpesenteret Oslo City i 15 minutt.

Kjøp israelske varer på torget.miff.no – Norges største Israel-relaterte nettbutikk!

 

Forrige artikkel“Israelske” Homeland vant mange Emmy-priser
Neste artikkelGranater slo ned på Golan-høyden
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.