– Apartheidanklager er en vits

Israels ferske ambassadør i Oslo, Naim Araidi, sier i et intervju med Aftenposten at apartheid-anklagene mot Israel er "en ren vits".
Foto: Utsnitt fra Aftenpostens eAvis, side 21, 22. oktober 2012
Foto: Utsnitt fra Aftenpostens eAvis, side 21, 22. oktober 2012

– Det er en ren vits. Hvordan kan det være apartheid, når jeg selv og mange andre (kristne, muslimer) kan representere Israel rundt om i verden? Vi har mennesker fra hele verden. De har tatt med seg sin kultur. I tillegg har vi den arabiske kultur. Vi må bringe dette ut til verden. Verden kjenner ikke til dette, bare den israelsk-palestinske konflikt, sier Araidi i mandagens intervju.

Ambassadøren har tro på Israel som et multikulturelt prosjekt.

– Tro meg, jøder og arabere kan leve godt sammen. De (araberne) hater Israel fordi staten representerer det moderne liv, det sekulære liv. Det er problemet […] Min misjon her er å fortelle det norske folk hva som er Israels ånd. Sameksistens mellom jøder og arabere, mener han.

Araidi, som selv er druser, forteller også hvordan det smerter ham å se den vanskelige situasjonen hans trossøsken i Syria befinner seg i for øyeblikket.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise