Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Kristin Halvorsen boikotter fremdeles Israel

Skjermdump fra vl.no torsdag 25. oktober 2012.
Skjermdump fra vl.no torsdag 25. oktober 2012.
Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) beskriver boikott-utspillet i 2006 som en av sine "største tabber i politikken". Men ikke misforstå, boikotten i seg selv ser hun ikke på som noen tabbe! Bare at hun snakket om det slik at hun fikk kjeft av Jens og Jonas.

Kristin Halvorsen har fått ros for å være åpenhjertig i sin nye bok Gjennomslag, ført i pennen av NRK-journalist Lilla Sølhusvik. I boken innrømmer Halvorsen at boikottutspillet i Dagbladet i januar 2006 var en av hennes største tabber i politikken.

– Jeg trodde det gikk an å formidle at SV som parti mener man bør unngå å kjøpe israelske varer, samtidig som boikott ikke var regjeringens politikk, sier Halvorsen til Vårt Land. Utenriksminister Jonas Gahr Støre var «oppskaket og mektig irritert» da han ringte Halvorsen etter Dagbladet-artikkelen. Statsminister Jens Stoltenberg fulgte opp Støres skjennepreken. Allerede neste dag måtte Halvorsen legge seg flat. Støre ordnet opp overfor israelerne og amerikanerne.

Men slik Miff.no skrev allerede den gang, uttrykte aldri Halvorsen anger for sin boikott av Israel. Det er jo offisiell SV-politikk. Sosialistisk Venstreparti ønsker ikke bare boikott av Israel, de går inn for en politikk som vil gjøre slutt på Israel.

Vårt Lands journalist Ingjerd Våge får det bekreftet av Halvorsen at hun fremdeles boikotter.

– Når kjøpte du sist israelske varer? spør journalisten.

– Det vet jeg ikke. Jeg er en kritisk forbruker på mange områder, sier Halvorsen.

Kunnskapsministeren boikotter fremdeles Israel. Det er hennes største tabbe. Så lenge hun dømmer Israel etter helt andre standarder enn andre land, vil hun aldri få bidra positivt til å dempe antisemittismen i norsk skole eller i samfunnet generelt.

Israel-boikotten ble Kristin Halvorsens internasjonale merkelapp. «I mange år etterpå skal hun møte utenlandske statsledere og politikere som bare vet en ting om henne: At hun har tatt til orde for boikott av israelske varer», skriver Sølhusvik i boken.

Slik ble Halvorsens tabbe en skamplett for hele Norge.

 

Relaterte artikler:

Boikott av Israel er dumt og umoralsk

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart