Kristin Halvorsen boikotter fremdeles Israel

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) beskriver boikott-utspillet i 2006 som en av sine "største tabber i politikken". Men ikke misforstå, boikotten i seg selv ser hun ikke på som noen tabbe! Bare at hun snakket om det slik at hun fikk kjeft av Jens og Jonas.
Skjermdump fra vl.no torsdag 25. oktober 2012.
Skjermdump fra vl.no torsdag 25. oktober 2012.

Kristin Halvorsen har fått ros for å være åpenhjertig i sin nye bok Gjennomslag, ført i pennen av NRK-journalist Lilla Sølhusvik. I boken innrømmer Halvorsen at boikottutspillet i Dagbladet i januar 2006 var en av hennes største tabber i politikken.

– Jeg trodde det gikk an å formidle at SV som parti mener man bør unngå å kjøpe israelske varer, samtidig som boikott ikke var regjeringens politikk, sier Halvorsen til Vårt Land. Utenriksminister Jonas Gahr Støre var «oppskaket og mektig irritert» da han ringte Halvorsen etter Dagbladet-artikkelen. Statsminister Jens Stoltenberg fulgte opp Støres skjennepreken. Allerede neste dag måtte Halvorsen legge seg flat. Støre ordnet opp overfor israelerne og amerikanerne.

Men slik Miff.no skrev allerede den gang, uttrykte aldri Halvorsen anger for sin boikott av Israel. Det er jo offisiell SV-politikk. Sosialistisk Venstreparti ønsker ikke bare boikott av Israel, de går inn for en politikk som vil gjøre slutt på Israel.

Vårt Lands journalist Ingjerd Våge får det bekreftet av Halvorsen at hun fremdeles boikotter.

– Når kjøpte du sist israelske varer? spør journalisten.

– Det vet jeg ikke. Jeg er en kritisk forbruker på mange områder, sier Halvorsen.

Kunnskapsministeren boikotter fremdeles Israel. Det er hennes største tabbe. Så lenge hun dømmer Israel etter helt andre standarder enn andre land, vil hun aldri få bidra positivt til å dempe antisemittismen i norsk skole eller i samfunnet generelt.

Israel-boikotten ble Kristin Halvorsens internasjonale merkelapp. «I mange år etterpå skal hun møte utenlandske statsledere og politikere som bare vet en ting om henne: At hun har tatt til orde for boikott av israelske varer», skriver Sølhusvik i boken.

Slik ble Halvorsens tabbe en skamplett for hele Norge.

 

Relaterte artikler:

Boikott av Israel er dumt og umoralsk

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise