Kjære Kong Harald – trekk medaljen tilbake!

På Dagsrevyen kom det fram at jødehateren Trond Ali Lindstad allerede formelt er tildelt fortjenestemedaljen. Kong Harald er den eneste som kan trekke medaljen tilbake. MIFF har satt i gang Facebook-kampanje.

Bli med i MIFFs Facebook-aksjon! Se lenke i artikkeltekst.
Bli med i MIFFs Facebook-aksjon! Se lenke i artikkeltekst.

MIFFs kampanje ble satt i gang omkring klokken 21.30 tirsdag kveld. Etter knappe 40 minutt er bildet delt 93 ganger direkte fra MIFFs Facebook-side, og et ukjent antall ganger i sekundære delinger. 147 personer liker og over 90 personer har skrevet “ja” til oppropet. Det fortsetter å strømme inn positive reaksjoner.

For å slutte deg til kampanjen, gå til MIFFs Facebook-side (kun tilgjengelig for Facebook-brukere).

Det har vel sjelden vært en mindre hederlig mottaker av Kongens fortjenestemedalje i sølv, enn jødehateren Trond Ali Linstad, skrev Miff.no natt til tirsdag.

 

Anti-Defamation League ber Kong Harald trekke medaljen tilbake

Sent tirsdag kveld norsk tid sendte Anti-Defamation League (ADL) ut en pressemelding hvor de ber Kong Harald trekke tilbake medaljen til Trond Ali Lindstad.

– Lindstad har åpent gitt uttrykk for ulike antisemittiske konspirasjonsteorier og har forsvart vold mot Israel som legitimt og som “stor suksess”. På sin blog har han også støttet bruk av slagordet “Kharibat Khybar!”, et velkjent jihad-uttrykk for vold mot jøder i sammenheng med anti-Israel aksjoner, skriver ADL.

– I beste fall er dette en feil, at de involverte ikke sjekket Linstads offentlige uttalelser grundig nok. I verste fall har de som gikk gjennom Linstads historie vist skrikende mangel på sensitivitet overfor antisemittisme, sier Abraham H. Foxman, direktør for ADL.

Organisasjonen ber om at medaljen blir trukket tilbake, og at norske myndigheter kommer med en klar og offentlig uttalelse hvor det blir tatt avstand fra Linstads oppfordring til vold og rasisme.

ADL ble grunnlagt i 1913, og er en av verdens fremste organisasjoner i kampen mot antisemittisme.

Også Simon Wiesenthal-senteret fordømmer tildelingen av Kongens fortjenstmedalje til Trond Ali Linstad og ber kongen trekke tilbake hedersbevisningen, melder NTB og Aftenposten.

Forrige artikkelFlere norske jøder velger å skjule sin identitet
Neste artikkelIsrael vurderer å anerkjenne “Palestina” med midlertidige grenser
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.