Israelsk selskap bidrar til sikkerhet i Norge

Politiets sikkerhetstjeneste og Politiets bombegruppe har fått tillatelse fra Statens strålevern til å ta i bruk nye røntgenskannere fra det israelske selskapet Vidisco, melder Aftenposten.

Skjermdump fra Aftenposten.no tirsdag 8. januar 2012.
Skjermdump fra Aftenposten.no tirsdag 8. januar 2012.

Det norske selskapet Hartmann bekrefter til Aftenposten at en avansert israelsk røntgenskanner er til salgs i Norge, men vil ikke uttale seg om hvem som er selskapets kunder. Vidiscos “små mobile digitale røntgensystemer” presenteres som “trådløse og batteridrevne” på Hartmanns produktside. “Tollvesen, Politi og Forsvaret er typiske brukere av dette utstyret,” skriver selskapet.

– De nye digitale skanner-instrumentene gjør det lettere å oppdage skjulte bomber, skriver Aftenpostens journalist Per Anders Johansen. Utstyret har vært brukt til å forhindre en rekke terroraksjoner i både Afghanistan, Irak og Israel.

Det israelske produktet gir ikke bare større sikkerhet ved at bomber blir oppdaget, det gir også større sikkerhet for politimannskapene. Systemet er trådløst, slik at mannskapene kan stå på avstand, og lavere røntgenstråling reduserer helsefaren.

Ifølge nettsiden til Vidisco eksporterer de sine produkter til 75 land.

 

Forrige artikkelÅndelig leder i Shas: – Vi flykter landet!
Neste artikkelTilbakeblikk på 8. januar 2009
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.