Israelsk selskap bidrar til sikkerhet i Norge

Skjermdump fra Aftenposten.no tirsdag 8. januar 2012.
Skjermdump fra Aftenposten.no tirsdag 8. januar 2012.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Det norske selskapet Hartmann bekrefter til Aftenposten at en avansert israelsk røntgenskanner er til salgs i Norge, men vil ikke uttale seg om hvem som er selskapets kunder. Vidiscos “små mobile digitale røntgensystemer” presenteres som “trådløse og batteridrevne” på Hartmanns produktside. “Tollvesen, Politi og Forsvaret er typiske brukere av dette utstyret,” skriver selskapet.

– De nye digitale skanner-instrumentene gjør det lettere å oppdage skjulte bomber, skriver Aftenpostens journalist Per Anders Johansen. Utstyret har vært brukt til å forhindre en rekke terroraksjoner i både Afghanistan, Irak og Israel.

Det israelske produktet gir ikke bare større sikkerhet ved at bomber blir oppdaget, det gir også større sikkerhet for politimannskapene. Systemet er trådløst, slik at mannskapene kan stå på avstand, og lavere røntgenstråling reduserer helsefaren.

Ifølge nettsiden til Vidisco eksporterer de sine produkter til 75 land.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag