Silje Rubin gikk ikke videre til finale i Idol

Jødisk, kvensk og samisk. Silje Rubin, deltaker på kveldens delfinale i Idol, er omtrent så minoritet som det er mulig å bli.

Jødiske Silje Rubin deltar på Idol i kveld (Foto: TV2)
Jødiske Silje Rubin deltar på Idol i kveld (Foto: TV2)
  • Oppdatering: Silje Rubin fikk ikke nok stemmer til komme videre til finalen i Idol.

Silje og hennes lillesøster skal være de eneste i verden som er født med denne genkombinasjonen: Kvensk-samisk-jødisk. Faren Janki er jødisk israeler og flyttet til Norge da han møtte sin kvensk-samiske kone Tone, som siden konverterte til jødedommen.

Men i kveld håper Silje at majoriteten av de norske Idol-seerne vil stemme henne videre til finalerundene i Oslo Spektrum.

Til Dagen sier 19-åringen at hun elsker å formidle, noe hun for eksempel gjør i ulike sammenhenger ved Det mosaiske Trossamfund i Oslo.

– Jeg elsker å formidle, å engasjere andre. Musikk hjelper meg så mye, så jeg vil gjerne at musikken min skal få hjelpe andre også. Om jeg har det vanskelig, skriver jeg en sang om det. Om jeg har det bra, skriver jeg en sang om det, forklarer Silje.

Sangen hun skal framføre i kveld er “As long as you love me” av Justin Bieber, som hun skal framføre i en helt ny musikalsk drakt. Sendingen begynner klokken 20:00.

Silje Rubin håper på flest mulig stemmer slik at hun kan gå til topps. For mer info se hennes Facebook-side.

Forrige artikkelMiss Israel 2013 er etioper
Neste artikkel– Støre informerte feil om lønn til palestinske terrorister
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no