AJC uttrykker sjokk over hva NRK har avdekket

- De sjokkerende avsløringer [som har kommet i Norge] indikerer at jo mer voldelig og dødelig forbrytelsen har vært, jo mer penger får gjerningsmennene [fra palestinske myndigheter], sier Daniel Schwammenthal, direktør for AJC Transatlantic Institute. AJC ber Norge sikre at bistand til PA ikke blir brukt til å belønne terrorister.
Daniel Schwammenthal, direktør for AJC Transatlantic Institute. (Foto: Facebook)
Daniel Schwammenthal, direktør for AJC Transatlantic Institute. (Foto: Facebook)

I dag leder utenriksminister Espen Barth Eide vårmøtet i “giverlandsgruppen for Palestina”, eller Ad Hoc Liaison Committee (AHLC), som er det offisielle navnet. Formålet med møtet i Brussel er, ifølge utenriksdepartementet, å gjennomgå status og budsjett for de palestinske selvstyremyndighetene, og “diskutere tiltak for å dempe den finansielle krisen på kort sikt og skape større bærekraft i palestinske statsinstitusjoner på lenge sikt ved å legge til rette for økonomisk vekst og redusert giveravhengighet”.

American Jewish Committee (AJC) mener Barth Eide og AHLC også burde sette opp en tilleggssak på agendaen. De ber i en pressemelding EU og andre givere til PA om å etterforske hvordan bistandsmidler blir brukt, for å sikre at det ikke går til å belønne terrorister.

Daniel Schwammenthal, direktør for AJC Transatlantic Institute i Brussel, mener det er sjokkerende hva som er blitt avdekket av NRK Dagsrevyen angående lønn til palestinske terrorister. 8

– Det virker som om gjerningsmannen får mer belønning [fra PA] jo mer voldelig og dødelig kriminalitet han har begått, sier Schwammenthal.

– Europeiske skattebetalere må være helt sikre på at bistand til PA blir brukt til å skape fred og ikke til å gi påfyll til konflikten gjennom pervers belønning og oppmuntring til terror, sier Schwammenthal.

AJC er den største og mest innflytelsesrike av de jødiske organisasjonene i USA.

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise