Nå må LO våkne!

Snart er det 1. mai, og LO har en stor informasjonsjobb å gjøre dersom de skal lære sine medlemmer å boikotte Israel skikkelig. Erik Lund i MIFF Østfold foreslår i et leserinnlegg i Sarpsborg Arbeidblad at LO endrer “Boikott Israel”-parolene fra ifjor til «Nei til Israel – Ja til Steinalderen».

Boikott Israel-parole i 1. mai toget i Bergen 1. mai 2009. (Foto: Magne Hagesæter, flickr.com)
Boikott Israel-parole i 1. mai toget i Bergen 1. mai 2009. (Foto: Magne Hagesæter, flickr.com)

Sarpsborg Arbeiderblad trykket dette innlegget av Erik Lund, styremedlem i MIFF Østfold, tirsdag 9. april.

1. mai nærmer seg. Arbeiderbevegelsens årlige høytidsdag skal feires og markeres. De siste 10-11 år har det vært et fokus på Israel. Paroler over det ganske land har vært preget av ondsinnethet rettet mot den jødiske nasjon. Under nazi- tiden rettet man skytset mot jøder generelt. I dag sikter man seg inn mot Israel. Oslo, Bergen og Trondheim hadde i fjor paroler med oppfordringen: «Boikott Israel». Hva innebærer så en slik boikott? Hvilke produkter bør vi som forbrukere holde oss unna? -Nypoteter og Jaffa-appelsiner? Slik jeg ser det, bør de som oppfordrer til boikott lære seg hvordan dette gjøres. Mens de rødgrønne styrer, foregår det saker og ting som gjør at LO snarest må våkne opp, og ta i bruk de virkemidler og den innflytelsen de måtte ha.

VG Nett hadde en nyhetsartikkel 11.10.2012 i forbindelsen med lanseringen av det nye mobilnettet 4G. Overskriften lød: «Pillekamera filmer deg fra innsiden». På Oslo universitetssykehus «arbeidet man med en smart pille. Den har integrert kamera og lys og har trådløs kommunikasjon. Man kan sende video i full HD fra innsiden av magesekken, over til et belte pasienten har på seg, og så kan dette sendes til sykehuset. En spesialist kan følge pillens vei gjennom kroppen, og kan avsløre tilfeller av for eksempel mage- eller tarmkreft – helt uten at pasienten behøver å gå gjennom ubehagelige undersøkelser hvis det ikke er nødvendig.»

VG fortalte ikke at denne pillen – ved navn Pillcam – er produsert av Given Imaging – et israelsk selskap. Her har LO en jobb å gjøre. Informasjon om Pillcam er kun et Google-søk unna. En liten advarsel til LO: Dersom det skulle dukke opp søkeforslag i søkefeltet idet dere skriver, må dere passe opp! Google Suggest ble nemlig utviklet i Israel.

Google har i dag to forsknings- og utviklingssentre, såkalte R&D (Research & Development) i de israelske byene Haifa og Tel Aviv. Apple har åpnet R&D senter i Herzliya, Israel. Det første sådan utenfor deres hovedkvarter i California. I fjor kjøpte de opp et israelsk teknologiselskap, Anobit. Selskapet produserer komponenter som fins i iPhone, iPad og Mac Book Air. Intel åpnet sitt første utviklingssenter i Israel i 1974. I dag har de fire R&D sentre, og to fabrikker i landet. Microsoft har R&D sentre i Haifa og Herzliya. Israel har den nest høyeste konsentrasjonen av høyteknologiske selskap i verden, slått kun av Silicon Valley i USA. Israel er verdens ledende når det gjelder teknologisk utvikling. På teknologibørsen Nasdaq i New York, ligger den bitte lille nasjonen Israel med sine 8 millioner innbyggere på 3. plass i antall selskap. Slått av Kina og USA. Israel alene har flere teknologi-selskap på Nasdaq enn hele det europeiske kontinentet har til sammen.

LO har en kjempejobb med å informere om dette. Start kampen mot Israel ved å kjempe mot videre kjøp av Pillcam, evt. fortelle medlemmer som trenger undersøkelse at de må holde seg unna denne pillen. Hvis det skulle dukke opp revolusjonerende kreftmedisin ifra Israel, så se å få stanset dette også. Bruk deres innflytelse! Deretter bør LO sette en stopper for PST og Politiets bombegruppes innkjøp av røntgenskannere fra det israelske selskapet Vidisco. Utstyr som gjør det lettere å oppdage skjulte bomber, og samtidig gir økt trygghet til politi, forsvar og tollvesen. Israel er markedsledende innenfor denne teknologien kunne Aftenposten melde på nett 8.januar. Hvor var protestene fra LO da regjeringen nylig la frem tiltak for å gjøre Norge sikrere, ved blant annet å gi politibetjenter iPad?

Paroler med «Boikott Israel», bør byttes ut med: «Kast iPhone» og «Knus din PC». Jeg ser for meg et hav av «Kast og Knus-paroler» i årets 1. mai tog over det ganske land. Så om jeg får lov til å komme med et forslag – noe som i klartekst forteller hva «Boikott Israel» innebærer. Jeg foreslår årets hovedparole: «Nei til Israel – Ja til Steinalderen».

Erik Lund

 

Forrige artikkelHøyre stoler ikke på svarene fra UD
Neste artikkelPalestinsk jente demoniserer jøder på PA TV
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.