Palestinsk taler på Youngstorget tegner fiendebilder og maner til kamp

Salma Abudahi går på talerstolen på Youngstorget like før statsminister Jens Stoltenberg 1. mai. I et intervju med Frifagbevegelse.no er det fiende- og løgnbildene av Israel hun maner frem.

Skjermdump fra frifagbevegelse.no, artikkel publisert 30. april 2013.
Skjermdump fra frifagbevegelse.no, artikkel publisert 30. april 2013.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Kamp mot Israel er en måte å overleve på, sier Salma Abudahi til frifagbevegelse.no dagen før 1. mai. Dermed slår hun an tonen for talen sin på Youngstorget. Abudahi skal tale like før statsminister Jens Stoltenberg.

LOs inviterte gjest fra Gaza representerer Union of Agricultural Work Committees, en gruppe som ble etablert av personer “løst tilknyttet Folkefronten for frigjøringen av Palestina” (PFLP), ifølge sitat gjengitt på Wikipedia fra side 54 i boken Building a Palestinian State: The Incomplete Revolution av Glenn E. Robinson.

PFLP er en marxist-leninistisk palestinsk bevegelse grunnlagt i 1967. Helt fra begynnelsen var gruppen en av de palestinske gruppene som hyppigst benyttet flykapringer, og også siden har gruppen vært svært aktive i sin væpnede kamp mot Israel. Både USA, EU, Canada, Storbritannia og Israel kategoriserer PFLP som en terrorgruppe.

 

Ikke noe fredsbudskap

Det er uklart hvorvidt den unge kvinnen Abudahi har noen tilknytning til PFLP, eller hvor tett forbindelse Union of Agricultural Work Committees i dag har til bevegelsen. Men det er i hvert fall klart at det ikke er noe budskap om fred eller sameksistens med en jødisk stat tusenvis av nordmenn får servert på Youngstorget 1. mai. At faren hennes har sittet åtte år i israelsk fengsel kan indikere at han har deltatt i væpnet kamp – i eller utenfor PFLP.

“I Abudahis hode er Israel synonymt med en soldat som bærer et våpen,” skriver frifagbevegelse.no. LOs organ nevner ikke at israelske soldater trakk seg ut av de palestinske områdene på Gaza-stripen på midten av 1990-tallet, og helt ut av området i 2005. Abudahi får hevde at “israelerne dreper våre kjære hele tiden” uten at journalisten stiller noen kritiske spørsmål.

Al Jazeera gir en annen virkelighetsbeskrivelse. Da Israel gjennomførte et luftangrep mot en militant salafist-leder 30. april, var det det første slike angrep siden den siste runden med krigshandlinger mellom Israel og Hamas i november. Angrepet var rettet mot mannen som Israel mener stod bak rakettangrepene mot Eilat tidligere i måneden. Når væpnede angrep mot Israel ikke er under planlegging eller ikke finner sted, er det ikke nødvendig for Israel å gjennomføre forsvarsoperasjoner på Gaza-stripen. Når det er krigshandlinger mellom partene, sender palestinske familier på Gaza-stripen likevel sine barn til skolen, fordi de vet at Israel så langt det er mulig unngår å ramme sivile mål. Israelske skoler blir stengt, fordi de vet at palestinske terrorgrupper sikter seg inn mot disse målene for å maksimere tap av sivile liv.

 

Forstår rakettangrep

Abudahi uttrykker forståelse for palestinske rakettangrep mot Israel, “men synes det å skyte raketter akkurat i dag virker ute av sin kontekst”.

– Jeg ønsker ikke at sivile israelere blir drept, men det er viktig å forstå proporsjonene, israelerne dreper våre kjære hele tiden. Når alt kommer til alt handler derfor rakettutskytingen mot Israel om at vi ikke gir oss, men fortsetter å gjøre motstand, sier hun. Siden folkene på Gaza-stripen blir “undertrykket hele tiden, blir folk også glade når de ser motstand”.

Abudahi hevder Det muslimske brorskapet i Egypt “støtter Israel like mye som Mubaraks regime gjorde”. Det er tvilsomt om Egypts president Mohammed Morsi deler hennes vurdering.

LO har fått en 1. mai taler som kommer til å bekrefte tilhørernes fordommer og konspirasjonsteorier om Israel. Dersom Abudahi kommer til å si noe om fred, sameksistens, forsoning, tostatsløsning etc. har hun i hvert fall ikke gitt noen signaler om det i forhåndsintervjuet.

Over hele landet misbrukes 1. mai til å angripe Israel – verdenes eneste jødiske stat og Midtøstens eneste stat med politisk frihet og stabilt demokrati. Men tusener tar heldigvis avstand fra LOs hets av Israel. Bruk 1. mai til å gi Israel en sterk stemme!

 

Oppdatering 1. mai

Salma Abudahi overrasket ikke da hun holdt sin tale på Youngstorget. Hun nevnte ikke med et ord noen ønske om fred med Israel, men serverte en lang liste anklager. Hun presenterte palestinske fanger, som mange er fengslet på grunn av voldelig kamp mot sivile israelere, som “frihetskjempere”. Hun slo fast at palestinerne har retten til landet, og erklærte at hennes organisasjon vil være med å fortsette motstandskampen mot Israel.

På Youngstorget blir det også samlet inn penger til Norsk Folkehjelp 1. mai. Se 3 minutters innlegg hvor Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, forklarer hvorfor Norsk Folkehjelps arbeid på Gaza-stripen ikke bidrar til fred: Dobbeltmoralen til Norsk Folkehjelp.

 

Forrige artikkelBruk 1. mai til å gi Israel en sterk stemme!
Neste artikkelPolitikere med ulik tilnærming til araberlandene
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.