Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Rødt kort til Davy Wathne

Davy Wathne gjør seg selv til en verbal overgriper mot den israelske befolkningen. (Foto: Kjetil Ree, montasje MIFF)
Davy Wathne gjør seg selv til en verbal overgriper mot den israelske befolkningen. (Foto: Kjetil Ree, montasje MIFF)
Israel er "et land som består av torturister som driter i det internasjonale storsamfunnet", sa TV2s sportjournalist Davy Wathne. I ettertid modererer han uttalelsen.

Tirsdag kveld deltok Davy Wathne i et debattpanel på programmet Sportdb18 på TV2. Der oppmuntret forfatter Eirik Ingebrigtsen til at Norsk Fotballforbund (NFF) bør boikotte U21 EM i Israel fra 5. juni. NFF-president Yngve Hallén avviste kravet, og henviste slik «storpolitikk» til norske myndigheter.

Davy Wathne var ikke fornøyd med et slikt svar. Han mener NFF er feige.

– Problemet er jo at dere blir brukt politisk og da får dere jo et forklaringsproblem. Det er kanskje utøvere som har et problem med å reise til Israel, og da må du løfte den debatten og få et fokus som binder israelske myndigheter til opptre mer humant. Det må være problematisk å være fotballspiller i et land som består av torturister som driter i det internasjonale storsamfunnet, utbasunerte Wathne, ifølge gjengivelsen på tv2.no.

Med en slik uttalelse er ikke Wathne bare beveget seg langt inn i offside, han fortjener et rødt kort med flere kampers karantene fra TV2.

Som journalist har Wathne forpliktet seg til Vær Varsom-plakaten. Han har blant tatt på seg oppgaven «å beskytte enkeltmennesker og grupper mot overgrep». Her gjør Wathne seg imidlertid selv til en verbal overgriper.

Før valget i 2009 lovpriste sportsjournalisten partiet Rødt. «Rødt er ubestikkelige og driver ikke med politisk hestehandel for å komme i lukrative posisjoner,» skal Wathne ha sagt ifølge et oppslag på partiets nettside.

Wathne, på sin side, bruker sin lukrative posisjon som veteranjournalist i TV2 til å misbruke fotballsporten til et politisk og usant angrep mot Israel. Det driter han nok i. Vi har ingen grunn til å tro at han er bestukket, men at han er stukket av noe, er tydelig.

 

Oppdatering 4. mai

En seer som har klaget til TV2 på Wathnes uttalelse, har fått tilsendt følgende sitat fra sportsjournalisten.

«På Twitter og Facebook har jeg gjentatte ganger presisert at jeg selvsagt ikke mener at ALLE israelere er torturister. Det er en meningsløs feilformulering som jeg HAR beklaget og sterkt beklager. At israelske myndigheter fører en politikk som påfører sivile palestinere og uskyldige kvinner og barn umenneskelige lidelser, fastholder jeg. At jeg har tatt til orde for norsk boikott av sommerens U21-EM, er for øvrig en gedigen misforståelse. Ingenting av det jeg sa i debatten gir grunnlag for en slik konklusjon. Tvert imot nevner jeg norsk idretts boikott av Moskva-OL som et resultatløst slag i luften.»

Til dette la sportsredaksjonen i TV til følgende presisjon:

Vi presiserer at SportsDb18 og TV 2 Sporten ikke ønsker å stå for, eller å delta videre i denne politiske debatten. Vi er og blir en sportsredeaksjon.

Det hører med til historien at Davy Wathnes opprinnelige uttalelse – med hans egne ord «en meningsløs feilformulering» – fortsatt ligger ute på TV2s nettside.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart