Brevet Kristin Halvorsen måtte sendt dersom Israel-boikotten var konsekvent

Dersom Kristin Halvorsen ville boikotte israelsk høyteknologi, og ikke bare appelsiner, måtte hun i framtiden holde seg borte fra Google, og spesielt søkemotorens karttjeneste Google Maps.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen vil for framtiden navigere etter andre kart enn Google Maps. (Foto: Rune Kongsro, regjeringen.no)
Kunnskapsminister Kristin Halvorsen vil for framtiden navigere etter andre kart enn Google Maps. (Foto: Rune Kongsro, regjeringen.no)

11. juni varslet Google at de har kjøpt det israelske selskapet Waze.

– Vi er glad for å kunne forbedre Google Maps med noen av trafikkoppdateringstjenestene som Waze har utviklet og å forbedre Waze med Googles søkekapasitet, skriver Brian McClendon, Googles visepresident, i et blogginnlegg.

– Vi er glad for å bli med Google i deres innsats for å lage det beste kartet i verden, skriver Noam Bardin, direktør i Waze. I mai kom det melding om at Facebook hadde budt 5,7 milliarder kroner for selskapet. Nå har Google vunnet budkrigen med 7,5 milliarder kroner.

Kanskje kunnskapsminister Kristin Halvorsen puster lettet ut over at Google vant? Hun har 9674 som liker henne på Facebook. Det ville vel være kjedelig å miste alle vennene sine bare fordi man ivrer etter å boikotte alt som kommer fra Israel?

Nå ble det Google som vant kampen om israelske Waze, så for framtiden må kanskje kunnskapsministeren klare seg uten søk i verdens største søkemotor?

Da denne artikkelen først ble publisert på morgenen onsdag 12. juni publiserte MIFF et satirebrev her med Kunnskapsdepartementets logo. Det framstod som Kunnskapsdepartementets brevark, men innlagt med mange tegn på at dette var et satirisk brev.

I ettertid har MIFF sendt en beklagelse til Kunnskapsdepartementet for bruken av logo og brevark.

14. juni sender MIFF en beklagelse til Kunnskapsdepartementet. "Vi hadde lagt inn mange tegn som viste at dette var ment som satire, og ikke noe departementalt brev. Men vi forstår at denne bruken av departementets brevark var et overtramp. Det beklager vi sterkt," skriver MIFF i brevet.
14. juni sender MIFF en beklagelse til Kunnskapsdepartementet. "Vi hadde lagt inn mange tegn som viste at dette var ment som satire, og ikke noe departementalt brev. Men vi forstår at denne bruken av departementets brevark var et overtramp. Det beklager vi sterkt," skriver MIFF i brevet.

Teksten i satirebrevet, som kunnskapsminister Kristin Halvorsen burde ha sendt dersom hennes Israel-boikott var konsekvent, var som følger:

Vår bruk av Google

Det må bli slutt med en gang.

Jeg viser først til saken da SV hadde landsmøte våren 2005. Jeg håper dere alle husker hvor raskt og resolutt jeg grep inn da det viste seg at hotellet serverte israelske appelsiner!

Jeg liker ekstra godt hvordan Aftenposten oppsummerte saken: “Appelsiner fra Israel er ikke forenlig med SV! Bort med dem!”

Jeg viser også til det jeg fortalte Dagbladet 5. januar 2006. ”Det er lenge siden jeg kjøpte israelske varer, og jeg støtter selvsagt partiets kampanje for boikott av varer og tjenester fra Israel. Mitt og SVs mål er at norske forbrukere velger bort varer og tjenester fra Israel.”

Så til den konkrete saken.

Et observant medlem av SV fra Oppland har fortalt meg at Google nylig har slått seg sammen med det israelske selskapet Waze. Det er skandale!

Nå sier jeg derfor det samme som i 2005: Bort med Google!

Bruk av søkemotoren Google vil for framtiden være uforenlig med Kunnskapsdepartementet. Men ikke bare det. Snarest mulig må vi stanse bruk av Google i våre utdanningsinstitusjoner.

Google må ut av barnehagene og ut av universitetene.

Jeg ber Avdeling for analyse, internasjonalt arbeid og kompetansepolitikk utrede hvilke andre søkemotorer som norske elever, studenter og pedagoger kan benytte. Utredning må være ferdig før fellesferien, slik at tilgang til Google kan stenges i alle norske skoler senest 1. august 2013.

Deres hengivne sjef som vil ha slutt på all mobbing,

Kristin

På brevarket kom det fram at kunnskapsministeren hadde hatt Conrad Myrland fra MIFF som saksbehandler for dette brevet.

Kunnskapsministeren var raskt med å kommentere satiren. “Humbug og bedrag,” skrev hun på Twitter. MIFFs hensikt med satiren var å vise hennes inkonsekvens (vil ikke boikotte israelsk teknologi, bare appelsiner etc.) og hennes mobbing (hvilke andre land enn Israel vil hun boikotte?).

Skjermdump fra Twitter-samtale mellom kunnskapsminister Kristin Halvorsen og Conrad Myrland, daglig leder i MIFF.
Skjermdump fra Twitter-samtale mellom kunnskapsminister Kristin Halvorsen og Conrad Myrland, daglig leder i MIFF.

 

Nå med samarbeidet mellom Google og israelske Waze kan boikott-tilhengere spare tid når de kjører til sine markeringer. Det er dersom de ikke er konsekvente i sin boikott, vel og merke.
Nå med samarbeidet mellom Google og israelske Waze kan boikott-tilhengere spare tid når de kjører til sine markeringer. Det er dersom de ikke er konsekvente i sin boikott, vel og merke. (Tegning: Asher Schwartz, jewishpress.com)
Forrige artikkelOver og ut for hjemmelaget
Neste artikkelPlan beklager ensidig fremstilling i intervju med Erik Fosse
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.