Unnskyld, Kristin!

Med Israel for fred beklager at Kunnskapsdepartementets brevark ble brukt i en satire av Kristin Halvorsens Israel-boikott. Vi er glad for at ministeren ikke vil ha noen boikott av israelsk høyteknologi, slik at Google Maps og andre tjenester fortsatt kan benyttes i norsk skole.

Fredag 14. juni sender MIFF en beklagelse til Kunnskapsdepartementet og kunnskapsminister Kristin Halvorsen.
Fredag 14. juni sender MIFF en beklagelse til Kunnskapsdepartementet og kunnskapsminister Kristin Halvorsen.
MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Onsdag 12. juni publiserte Miff.no en politisk satire mot kunnskapsminister Kristin Halvorsen og hennes boikott av Israel. Ville det bli innført boikott av Google i norsk skole etter at nettgiganten kjøpte den israelske online karttjenesten Waze for over 7 milliarder kroner?

Det typiske for den politiske satiren som virkemiddel, er at den tar virkeligheten ut til sin ekstreme, men logiske konsekvens. Dessverre var det noen som leste en overskrift raskt og ikke fikk med seg at meldingen om Google-boikotten var en satire. MIFF burde kommunisert dette tydeligere fra første stund, især på Facebook.

Satire fortjener alle som bruker krav om boikott av Israel som et mobbeverktøy i politikken. Men i ettertid innser MIFF at bruken av Kunnskapsdepartementets logo og brevark var et overtramp. Fredag 14. juni sender vi derfor følgende brev til kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

Unnskyld, Kristin!

Kan du tilgi at vi misbrukte Kunnskapsdepartementets brevark til satire av din Israel-boikott?

12. juni 2013 publiserte Med Israel for fred (MIFF) et satirebrev med Kunnskapsdepartementets logo på miff.no. Vi hadde lagt inn mange tegn som viste at dette var ment som satire, og ikke noe departementalt brev. Men vi forstår at denne bruken av departementets brevark var et overtramp. Det beklager vi sterkt. Brevet er fjernet fra nettet, og en forklaring er lagt inn i den opprinnelige artikkelen.

Vi er glade for at kunnskapsminister Kristin Halvorsen ikke vil ha noen boikott av israelsk høyteknologi, slik at Google Maps og andre tjenester fortsatt kan benyttes i norsk skole.

Med vennlig hilsen,

Morten Fjell Rasmussen, styreleder MIFF

Conrad Myrland, daglig leder MIFF

Se brevet her.

Her kan du se det opprinnelige satirebrevet. Klikk for å se større versjon. Teksten i satirebrevet er gjengitt i sin helhet her.

Det opprinnelige satirebrevet hadde en rekke tegn på at dette ikke var et departementalt brev. Likevel var departements logo benyttet, og dette var et overtramp.
Det opprinnelige satirebrevet hadde en rekke tegn på at dette ikke var et departementalt brev. Likevel var departements logo benyttet, og dette var et overtramp.
Forrige artikkelSunni-land truer med masseutvisning av shia-muslimer
Neste artikkelPA hyller terrorister dømt for drap på over hundre barn, kvinner og menn
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -