– Netanyahu ønsker virkelig tostatsløsning

Norges tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF), ble intervjuet av den israelske nettavisen Times of Israel onsdag.

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik (Foto: Aktiv I Oslo.no, flickr.com)
Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik (Foto: Aktiv I Oslo.no, flickr.com)

Torsdag vil Kjell Magne Bondevik, leder for og grunnlegger av Oslosenteret for fred og menneskerettigheter, møte Israels statsminister Benjamin Netanyahu. I den forbindelse har Times of Israel gjort et intervju med den tidligere norske statsministeren.

Bondevik prøvde blant annet å berolige en israelsk befolkning, som stadig er mer skeptiske til det de mener er den norske motstanden av Israels politikk. Ifølge ham selv er det ingen fare for at Norge vil boikotte israelske produkter, eller sanksjonere landet.

– Noen ministere har snakket offentlig om sin støtte til sanksjoner, men regjeringens politikk er ikke sanksjoner eller boikott. Så jeg tror ikke det vil bli norsk politikk, hevdet den tidligere KrF-lederen.

Netanyahu har etter hvert pådratt seg et rykte internasjonalt for å snakke om en tostatsløsning, men uten å ha noe ønske om det. Men Bondevik mener han er ærlig og oppriktig, i sitt uttalte ønske om å finne en fredelig tostatsløsning.

– [Netanyahu] har endret seg [fra å være en klar motstander av en palestinsk stat], akkurat som andre [israelske] statsministere har endret standpunkt, så jeg tar ham på alvor. Kanskje når en blir statsminister, så ser en virkeligheten med andre øyne og at det er i Israels langsiktige sikkerhetsinteresse å skape fred med sine nærmeste naboer.

Bondevik sa også at han er enig med Netanyahu i at et sterkt Israel er nødvendig, for å få på plass en fredsløsning.

Forrige artikkel– Israelere trenger å være tøffe
Neste artikkelGass-salg, eller ikke gass-salg?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no