Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Netanyahu ønsker virkelig tostatsløsning

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik (Foto: Aktiv I Oslo.no, flickr.com)
Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik (Foto: Aktiv I Oslo.no, flickr.com)
Norges tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF), ble intervjuet av den israelske nettavisen Times of Israel onsdag.

Torsdag vil Kjell Magne Bondevik, leder for og grunnlegger av Oslosenteret for fred og menneskerettigheter, møte Israels statsminister Benjamin Netanyahu. I den forbindelse har Times of Israel gjort et intervju med den tidligere norske statsministeren.

Bondevik prøvde blant annet å berolige en israelsk befolkning, som stadig er mer skeptiske til det de mener er den norske motstanden av Israels politikk. Ifølge ham selv er det ingen fare for at Norge vil boikotte israelske produkter, eller sanksjonere landet.

– Noen ministere har snakket offentlig om sin støtte til sanksjoner, men regjeringens politikk er ikke sanksjoner eller boikott. Så jeg tror ikke det vil bli norsk politikk, hevdet den tidligere KrF-lederen.

Netanyahu har etter hvert pådratt seg et rykte internasjonalt for å snakke om en tostatsløsning, men uten å ha noe ønske om det. Men Bondevik mener han er ærlig og oppriktig, i sitt uttalte ønske om å finne en fredelig tostatsløsning.

– [Netanyahu] har endret seg [fra å være en klar motstander av en palestinsk stat], akkurat som andre [israelske] statsministere har endret standpunkt, så jeg tar ham på alvor. Kanskje når en blir statsminister, så ser en virkeligheten med andre øyne og at det er i Israels langsiktige sikkerhetsinteresse å skape fred med sine nærmeste naboer.

Bondevik sa også at han er enig med Netanyahu i at et sterkt Israel er nødvendig, for å få på plass en fredsløsning.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart