Norge fordømmer Hamas-henrettelser

To menn på Gaza-stripen ble nylig henrettet for kollaboratørvirksomhet. Norsk utenriksdepartement fordømmer beslutningen.

Fengsel på Gaza-stripen (Illustrasjon: Ohayon Avi, GPO)
Fengsel på Gaza-stripen (Illustrasjon: Ohayon Avi, GPO)

De to Gaza-innbyggerne ble henrettet 22. juni i år for kollaboratørvirksomhet, melder utenriksdepartementet i en pressemelding. Norske myndigheter er sterke motstandere av dødsstraff, og arbeider for å avskaffe det som straffeform over hele verden.

– Jeg fordømmer Hamas’ nylige henrettelse av to menn i Gaza […] Jeg vil oppfordre Hamas til å respektere moratoriet mot dødsstraff som den palestinske selvstyremyndigheten har innført, sier utenriksminister Espen Barth Eide.

Med Israel for fred (MIFF) hilser utenriksministerens fordømmelse av Hamas-regimets henrettelser velkommen.

– Hamas-regimet viser sitt sanne ansikt ved å henrette mennesker som de anklager for samarbeid med Israel. I bevegelsens charter uttrykkes det en religiøs lengsel til den dagen naturen skal hjelpe muslimer å drepe jøder, sier Conrad Myrland, daglig leder i MIFF.

 

Forrige artikkelTøft liv for syriske flyktninger i Jordan
Neste artikkelBåde israelere og palestinere flest ønsker fred
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no