Norge fordømmer Hamas-henrettelser

To menn på Gaza-stripen ble nylig henrettet for kollaboratørvirksomhet. Norsk utenriksdepartement fordømmer beslutningen.

Fengsel på Gaza-stripen (Illustrasjon: Ohayon Avi, GPO)
Fengsel på Gaza-stripen (Illustrasjon: Ohayon Avi, GPO)

De to Gaza-innbyggerne ble henrettet 22. juni i år for kollaboratørvirksomhet, melder utenriksdepartementet i en pressemelding. Norske myndigheter er sterke motstandere av dødsstraff, og arbeider for å avskaffe det som straffeform over hele verden.

– Jeg fordømmer Hamas’ nylige henrettelse av to menn i Gaza […] Jeg vil oppfordre Hamas til å respektere moratoriet mot dødsstraff som den palestinske selvstyremyndigheten har innført, sier utenriksminister Espen Barth Eide.

Med Israel for fred (MIFF) hilser utenriksministerens fordømmelse av Hamas-regimets henrettelser velkommen.

– Hamas-regimet viser sitt sanne ansikt ved å henrette mennesker som de anklager for samarbeid med Israel. I bevegelsens charter uttrykkes det en religiøs lengsel til den dagen naturen skal hjelpe muslimer å drepe jøder, sier Conrad Myrland, daglig leder i MIFF.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise