Nekter å svare på MIFFs kritikk

Kirkens Nødhjelp og Mellomkirkelig Råd nekter å svare på MIFFs kritikk av Kirkeuka, påpeker debattredaktør Johannes Morken i Vårt Land.
Skjermdump fra Verdidebatt.no, et innlegg som også stod på trykk i Vårt Land lørdag 28. september.
Skjermdump fra Verdidebatt.no, et innlegg som også stod på trykk i Vårt Land lørdag 28. september.

19. september publiserte MIFF en kritisk analyse av program og innhold i «Den internasjonale Kirkeuka for fred i Palestina og Israel». I etterkant ble MIFFs kritikk løftet frem i flere aviser, og saken ble diskutert i Kirkerådet. Der fikk Mellomkirkelig Råd kritikk for sine politiserte bønner mot Israel.

Lørdag 28. september forteller debattredaktør Johannes Morken i Vårt Land at noen av hovedaktørene i Kirkeuka er lite villige til å svare på MIFFs kritikk. Vi gjengir siste del av Morkens artikkel:

«MIFF har kritisert Den norske kyrkja og Kirkens Nødhjelp også tidlegare. Eg tek ikkje stilling til kritikken. Men eg har, også denne gongen, utfordra dei to til å svare i avisa og på verdidebatt.no. Mellomkyrkjeleg Råd har kome med eit kort svar i avisa. Dei vik unna kritikken og snakkar om bøn. Kirkens Nødhjelp vil ikkje kommentere med eit einaste ord.

Norske kyrkjemiljø snakkar høgt om kor viktig det er med religiøs dialog for at det skal bli fred mellom Israel og palestinarane. Den norske kyrkja har jamvel lånt ut ein prost til dialogen i Jerusalem. Men korleis i all verda skal ein tru på fred mellom Israel og palestinarane når Mellomkyrkjeleg Råd og Kirkens Nødhjelp ikkje vil snakke med Med Israel For Fred her heime?

Dei kan snakke om «fastlåste posisjonar» og «faktafeil» og «misforståingar» aldri så mykje, slik dei gjer når eg ber dei svare. Dersom ein berre skal snakke med folk som har same fakta som ein sjølv og ikkje misforstår noko, blir det ikkje mange å snakke med, i alle fall ikkje i Jerusalem.

Er det slik at Kirkens Nødhjelp vik unna – for å få så lite støy blant gjevarane som råd? Det er lite haldbart. Kirkens Nødhjelp gøymer seg når kritikken kjem. Meiner organisasjonen såleis at dialog ikkje er svaret på alt?»

 

  • Hvorfor tror du Kirkens Nødhjelp og Mellomkirkelig Råd ikke svarer? Skriv din mening i kommentarfeltet.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelSe Odd Myrlands foredrag om Vestbredden på MIFF Forum
Neste artikkelFremskritt
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise