Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Stemmene som mangler i dialogen til Kirkens Nødhjelp

Skjermdump fra Verdidebatt.no 3. oktober. Innlegget fra Kirkens Nødhjelps generalsekretær har også stått på trykk i Vårt Land.
Skjermdump fra Verdidebatt.no 3. oktober. Innlegget fra Kirkens Nødhjelps generalsekretær har også stått på trykk i Vårt Land.
Generalsekretær i Kirkens Nødhjelp, Anne-Marie Helland, hevder i Vårt Land at organisasjonen ønsker dialog, men ikke debatt, om konflikten mellom Israel og naboene.

I den nylig avsluttede Kirkeuka, tidligere seminarrekker og informasjonsmateriell fra Kirkens Nødhjelp gjennom en årrekke, tegner det seg et tydelig bilde av hvem organisasjonen ønsker dialog med. Palestinske kristne ledere som kjemper for boikott av Israel og bruker Bibelen til teologiske angrep mot den jødiske staten står øverst på prioriteringslisten. Som nummer to på listen kommer jøder fra ytre politiske venstreside som representerer promiller av den jødiske befolkningen i Israel. Jo mer de ivrer for boikott og at Israel skal legge ned sine forsvarsstyrker, jo bedre er de. Deretter kommer andre palestinere som har anklager mot Israel, og norske franchisetakere av Palestinakomiteen med en teologisk vri på produktpakken.

Det er noen stemmer som helt mangler i Kirkens Nødhjelps «dialog», nemlig stemmene til det store flertallet av israelere – gruppene som vinner betydelig representasjon i nasjonalforsamlingen Knesset. Det er stemmene som kan målbære hvorfor det ikke har blitt noen tostatsløsning i 1947, 2001, 2008 osv. Det er stemmene som peker på den omfattende antisemittiske propagandaen i det palestinske samfunnet, også fra statskontrollerte medier og institusjoner. Det er stemmene som minner om Israels rett på sikre og anerkjente grenser. Det er stemmene som begrunner hvorfor Israel ikke kan bli tvunget til å åpne sine grenser for millioner av arabere.

Med slike stemmer har vi ikke kunnet registrere noen vilje til dialog.

 

——————————————————————-

Bestill MIFFs nye bok Halvmåne og hakekors. Kun kr. 298,-
Bestill MIFFs nye bok Halvmåne og hakekors. Kun kr. 298,-

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart