Nettavisen gjengir MIFFs regjeringspresentasjon

Nettavisen lar Mads Gilbert rase mot det han kaller “partiskhet” hos Israel-vennlige statsråder. Når Gilbert snakker om ubalanse og partiskhet kan man høre det single i glass fra Tromsø til Oslo.

Det singler av knust glass i glasshuset når Mads Gilbert snakker om
Det singler av knust glass i glasshuset når Mads Gilbert snakker om "ubalansert partiskhet".

Da regjeringen ble presentert 16. oktober publiserte MIFF en artikkel hvor de mest Israel-vennlige statsrådene og statssekretærene ble presentert. Flere av de nye statsrådene har i forrige stortingsperiode vært medlemmer av Israels venner på Stortinget.

Nettavisen omtaler MIFFs presentasjon i en artikkel 17. oktober. Journalist Thomas Paust gjengir fra intervju med Conrad Myrland, daglig leder i MIFF.

“Det er veldig fint at toppolitikere som har et vennskapelig forhold til Israel, nå kommer i posisjon i regjeringen. Vårt ønske er at det blir flere politikere, også i andre partier, som forstår betydningen av å ha et nært og godt forhold til Israel.”

Paust gjengir også Gaza-lege Mads Gilbert.

“Solberg og Jensen må rydde opp når det gjelder ubalansert partiskhet blant ministerne. Jeg mener at dersom disse ministerne opprettholder sitt medlemskap i Israels venner på Stortinget eller i Med Israel for Fred, så er det etter min mening en trussel mot den nåværende regjeringsplattformen. Og det er klart at dette er en trussel mot Norges sentrale rolle i giverlandsgruppen, og det vil nok i høyeste grad merkes i den israelske regjeringen.”

Når Gilbert snakker om “ubalansert partiskhet” kan man høre det lang vei når det singler av knust glass fra glasshuset oppe i Tromsø. Er det ikke mindre enn én uke siden Gilbert ga nesten én million kroner til Palestinakomiteen? Var Gilbert noen gang bekymret for alle i den utgående regjeringen som var medlem av Palestinakomiteen eller hadde vært medlem av Palestinas venner på Stortinget?

MIFF påpekte til Nettavisen at Israels venner på Stortinget, som navnet antyder, bare er for parlamentarikere i nasjonalforsamlingen. Gilbert trenger ikke å bekymre seg for at statsrådene fortsetter som medlemmer av denne interessegruppen. Det finnes slike interessegrupper på Stortinget for flere andre land enn Israel.

Det er å håpe at Gilbert får rett, at den israelske regjeringen merker enn ny holdning fra den norske regjeringen.

– Det var en slagside og ensidighet som gikk på bekostning av Israel i den rødgrønne regjeringen. Når de borgerlige varsler en mer balansert Midtøsten-politikk, så kan vi vente en justering til Israels fordel, avslutter Myrland til Nettavisen.

Forrige artikkelOdd Myrland i MIFF Haugalandet: Israels beste argumenter
Neste artikkelTyrkia avviser at de sladret på Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.