Israels ambassadør roser Espen Barth Eide

Israels ambassadør gratulerer Norge med ny regjering, og takker samtidig Espen Barth Eide som var utenriksminister de siste 13 månedene i den rødgrønne regjeringen. Se også Klassekampens intervju med MIFFs styreleder.
Israels ambassadør Naim Araidi. (Arkivfoto: Conrad Myrland, MIFF)
Israels ambassadør Naim Araidi. (Arkivfoto: Conrad Myrland, MIFF)

– Jeg ønsker å gratulere den nye regjeringen og det norske folk med et vellykket og fredelig regjeringsskifte, sier ambassadør Naim Araidi i en uttalelse til Nettavisen. Ambassadøren understreker at Israel har vennlige relasjoner til Norge som land, uavhengig av sammensetningen i regjeringen.

Espen Barth Eide (Ap), som gikk av som utenriksminister på onsdag, får takk av ambassadøren.

– Vi har gode venner i den forrige regjeringen, og jeg må spesielt fremheve den veldig gode dialogen vi hadde med den forrige utenriksministeren Barth Eide, som besøkte Israel to ganger i løpet av det siste året. I våre møter hadde utenriksminister Barth Eide en hyggelig, pragmatisk og positiv innstilling, sier Araidi.

Da Barth Eide gikk av skrev MIFF en artikkel som oppsummerte hans 13 måneder som utenriksminister. «I mange Israel-venners øyne overgikk Barth Eide sin forgjenger Jonas Gahr Støre mange hakk,» skrev MIFF.

Ambassadøren er fornøyd med å ha en rekke Israel-vennlige statsråder i den nye blåblå-regjeringen. MIFFs opplisting av Israel-vennene i regjeringen har vekket interesse fra en rekke medier de siste to dagene. Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, er intervjuet av Nettavisen, nyhetsbyrået NTB (fullversjon i VG, kortversjon i Fædrelandsvennen), Finansavisen, Norge IDAG og radiokanalen Nytt Liv Media. MIFFs styreleder Morten Fjell Rasmussen er intervjuet av Klassekampen.

Faksmile fra Klassekampen 18. oktober 2013.
Faksmile fra Klassekampen 18. oktober 2013.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkel– Israel må føle at vi lytter til dem
Neste artikkel– PAs hatpropaganda forhindrer fred med Israel
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise