Israels ambassadør roser Espen Barth Eide

Israels ambassadør gratulerer Norge med ny regjering, og takker samtidig Espen Barth Eide som var utenriksminister de siste 13 månedene i den rødgrønne regjeringen. Se også Klassekampens intervju med MIFFs styreleder.
Israels ambassadør Naim Araidi. (Arkivfoto: Conrad Myrland, MIFF)
Israels ambassadør Naim Araidi. (Arkivfoto: Conrad Myrland, MIFF)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

– Jeg ønsker å gratulere den nye regjeringen og det norske folk med et vellykket og fredelig regjeringsskifte, sier ambassadør Naim Araidi i en uttalelse til Nettavisen. Ambassadøren understreker at Israel har vennlige relasjoner til Norge som land, uavhengig av sammensetningen i regjeringen.

Espen Barth Eide (Ap), som gikk av som utenriksminister på onsdag, får takk av ambassadøren.

– Vi har gode venner i den forrige regjeringen, og jeg må spesielt fremheve den veldig gode dialogen vi hadde med den forrige utenriksministeren Barth Eide, som besøkte Israel to ganger i løpet av det siste året. I våre møter hadde utenriksminister Barth Eide en hyggelig, pragmatisk og positiv innstilling, sier Araidi.

Da Barth Eide gikk av skrev MIFF en artikkel som oppsummerte hans 13 måneder som utenriksminister. “I mange Israel-venners øyne overgikk Barth Eide sin forgjenger Jonas Gahr Støre mange hakk,” skrev MIFF.

Ambassadøren er fornøyd med å ha en rekke Israel-vennlige statsråder i den nye blåblå-regjeringen. MIFFs opplisting av Israel-vennene i regjeringen har vekket interesse fra en rekke medier de siste to dagene. Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, er intervjuet av Nettavisen, nyhetsbyrået NTB (fullversjon i VG, kortversjon i Fædrelandsvennen), Finansavisen, Norge IDAG og radiokanalen Nytt Liv Media. MIFFs styreleder Morten Fjell Rasmussen er intervjuet av Klassekampen.

Faksmile fra Klassekampen 18. oktober 2013.
Faksmile fra Klassekampen 18. oktober 2013.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise