Israels ambassadør roser Espen Barth Eide

Israels ambassadør gratulerer Norge med ny regjering, og takker samtidig Espen Barth Eide som var utenriksminister de siste 13 månedene i den rødgrønne regjeringen. Se også Klassekampens intervju med MIFFs styreleder.

Israels ambassadør Naim Araidi. (Arkivfoto: Conrad Myrland, MIFF)
Israels ambassadør Naim Araidi. (Arkivfoto: Conrad Myrland, MIFF)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

– Jeg ønsker å gratulere den nye regjeringen og det norske folk med et vellykket og fredelig regjeringsskifte, sier ambassadør Naim Araidi i en uttalelse til Nettavisen. Ambassadøren understreker at Israel har vennlige relasjoner til Norge som land, uavhengig av sammensetningen i regjeringen.

Espen Barth Eide (Ap), som gikk av som utenriksminister på onsdag, får takk av ambassadøren.

– Vi har gode venner i den forrige regjeringen, og jeg må spesielt fremheve den veldig gode dialogen vi hadde med den forrige utenriksministeren Barth Eide, som besøkte Israel to ganger i løpet av det siste året. I våre møter hadde utenriksminister Barth Eide en hyggelig, pragmatisk og positiv innstilling, sier Araidi.

Da Barth Eide gikk av skrev MIFF en artikkel som oppsummerte hans 13 måneder som utenriksminister. “I mange Israel-venners øyne overgikk Barth Eide sin forgjenger Jonas Gahr Støre mange hakk,” skrev MIFF.

Ambassadøren er fornøyd med å ha en rekke Israel-vennlige statsråder i den nye blåblå-regjeringen. MIFFs opplisting av Israel-vennene i regjeringen har vekket interesse fra en rekke medier de siste to dagene. Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, er intervjuet av Nettavisen, nyhetsbyrået NTB (fullversjon i VG, kortversjon i Fædrelandsvennen), Finansavisen, Norge IDAG og radiokanalen Nytt Liv Media. MIFFs styreleder Morten Fjell Rasmussen er intervjuet av Klassekampen.

Faksmile fra Klassekampen 18. oktober 2013.
Faksmile fra Klassekampen 18. oktober 2013.

Forrige artikkel– Israel må føle at vi lytter til dem
Neste artikkel– PAs hatpropaganda forhindrer fred med Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.