Fagforbundet vedtok boikott av Israel med “overveldende flertall”

Et overveldende flertall på landsmøtet i Fagforbundet har vedtatt å arbeide for en internasjonal handelsboikott av Israel. Flertallet trosset dermed landsstyrets innstilling, som mente forslaget var “for radikalt”.

Fagforbundet er LOs største forbund, ifølge organisasjonens egen informasjon er de på vei mot 370.000 medlemmer.
Fagforbundet er LOs største forbund, ifølge organisasjonens egen informasjon er de på vei mot 370.000 medlemmer.

Det er fagbladet.no som melder om vedtaket på Fagforbundets landsmøte. “Landsstyret innstilte før landsmøtet på at en slik boikott ikke skulle vedtas, siden forslaget var for radikalt. Men landsmøtet snudde tvert om på dette og gikk med overveldende flertall inn for boikott,” rapporterer journalist Vegard Velle.

Ordlyden i vedtaket lyder: ”Fagforbundet vil arbeide for at Norge tar initiativ til en internasjonal handelsboikott av Israel.”

Landsmøtet vedtok også en uttalelse om Palestina, hvor Israel får ansvaret for at det ikke er fred og hvor det blir tatt til orde for forbud mot import av varer produsert i israelske bosetninger. Fagforbundet vil ha Israel ut av OECD “hvis ikke landet skiller sin egen økonomi fra okkupasjonsøkonomien”.

Ifølge artikkelen på fagbladet.no fortsetter Fagforbundet sin kampanje for å sikre at norske våpen eller våpenkomponenter ikke eksporteres til Israel via tredje land. De vil også ha forbud mot import av krigsmateriell fra Israel.

Fagforbundet er LOs største forbund, på vei mot 340 000 medlemmer.

 

Forrige artikkelBennett i USA for å advare Kongressen
Neste artikkelKan ha oppdaget antibiotikaens arvtager
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.