Fagforbundet vedtok boikott av Israel med «overveldende flertall»

Et overveldende flertall på landsmøtet i Fagforbundet har vedtatt å arbeide for en internasjonal handelsboikott av Israel. Flertallet trosset dermed landsstyrets innstilling, som mente forslaget var "for radikalt".
Fagforbundet er LOs største forbund, ifølge organisasjonens egen informasjon er de på vei mot 370.000 medlemmer.
Fagforbundet er LOs største forbund, ifølge organisasjonens egen informasjon er de på vei mot 370.000 medlemmer.

Det er fagbladet.no som melder om vedtaket på Fagforbundets landsmøte. «Landsstyret innstilte før landsmøtet på at en slik boikott ikke skulle vedtas, siden forslaget var for radikalt. Men landsmøtet snudde tvert om på dette og gikk med overveldende flertall inn for boikott,» rapporterer journalist Vegard Velle.

Ordlyden i vedtaket lyder: ”Fagforbundet vil arbeide for at Norge tar initiativ til en internasjonal handelsboikott av Israel.”

Landsmøtet vedtok også en uttalelse om Palestina, hvor Israel får ansvaret for at det ikke er fred og hvor det blir tatt til orde for forbud mot import av varer produsert i israelske bosetninger. Fagforbundet vil ha Israel ut av OECD «hvis ikke landet skiller sin egen økonomi fra okkupasjonsøkonomien».

Ifølge artikkelen på fagbladet.no fortsetter Fagforbundet sin kampanje for å sikre at norske våpen eller våpenkomponenter ikke eksporteres til Israel via tredje land. De vil også ha forbud mot import av krigsmateriell fra Israel.

Fagforbundet er LOs største forbund, på vei mot 340 000 medlemmer.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise