Home Hamas – Politisk kontakt med Hamas er uaktuelt

– Politisk kontakt med Hamas er uaktuelt

Norges nye utenriksminister Børge Brende sier det er “uaktuelt” å ha diplomatisk dialog med Hamas på politisk nivå.

Norges utenriksminister Børge Brende (f.h.) er leder for giverlandsgruppen til PA og treffer derfor rett som det er Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Bildet er fra Brendes første Midtøsten-tur etter å ha overtatt som utenriksminister. (Foto: Israelsk UD)
Norges utenriksminister Børge Brende (f.h.) er leder for giverlandsgruppen til PA og treffer derfor rett som det er Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Bildet er fra Brendes første Midtøsten-tur etter å ha overtatt som utenriksminister. (Foto: Israelsk UD)

Signaler tyder på at Norges ferske regjering vil gjøre svært moderate endringer i den norske Midtøsten-politikken. På besøk i Urix-studioet til NRK for halvannen måned siden forklarte utenriksminister Børge Brende (Høyre) at “Israel må føle at vi lytter til dem”.

Men et punkt i Midtøsten-politikken står fast siden Arbeiderpartiets Espen Barth Eide sist vandret rundt i utenriksdepartementets korridorer. Til NTB avslører Brende at Barth Eides “nei” til dialog med Hamas vil ligge fast.

– Vi må forholde oss til det faktum at Hamas er en del av bildet i Midtøsten. Norske diplomater har kontakt med ulike grupperinger, slik har det alltid vært og det vil fortsette. Men ingen på politisk nivå i Utenriksdepartementet vil ha kontakt med Hamas, forklarer han og beskriver dem som en terrororganisasjon.

Jonas Gahr Støre innledet i 2006 en dialog med Hamas da han fortsatt var utenriksminister, etter å ha vært i telefonkontakt med lederen Khaled Mashaal. Da Barth Eide tok over, ble denne forbindelsen brutt.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

0

Your Cart