– Politisk kontakt med Hamas er uaktuelt

Norges nye utenriksminister Børge Brende sier det er "uaktuelt" å ha diplomatisk dialog med Hamas på politisk nivå.
Norges utenriksminister Børge Brende (f.h.) er leder for giverlandsgruppen til PA og treffer derfor rett som det er Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Bildet er fra Brendes første Midtøsten-tur etter å ha overtatt som utenriksminister. (Foto: Israelsk UD)
Norges utenriksminister Børge Brende (f.h.) er leder for giverlandsgruppen til PA og treffer derfor rett som det er Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Bildet er fra Brendes første Midtøsten-tur etter å ha overtatt som utenriksminister. (Foto: Israelsk UD)

Signaler tyder på at Norges ferske regjering vil gjøre svært moderate endringer i den norske Midtøsten-politikken. På besøk i Urix-studioet til NRK for halvannen måned siden forklarte utenriksminister Børge Brende (Høyre) at «Israel må føle at vi lytter til dem».

Men et punkt i Midtøsten-politikken står fast siden Arbeiderpartiets Espen Barth Eide sist vandret rundt i utenriksdepartementets korridorer. Til NTB avslører Brende at Barth Eides «nei» til dialog med Hamas vil ligge fast.

– Vi må forholde oss til det faktum at Hamas er en del av bildet i Midtøsten. Norske diplomater har kontakt med ulike grupperinger, slik har det alltid vært og det vil fortsette. Men ingen på politisk nivå i Utenriksdepartementet vil ha kontakt med Hamas, forklarer han og beskriver dem som en terrororganisasjon.

Jonas Gahr Støre innledet i 2006 en dialog med Hamas da han fortsatt var utenriksminister, etter å ha vært i telefonkontakt med lederen Khaled Mashaal. Da Barth Eide tok over, ble denne forbindelsen brutt.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise