– Politisk kontakt med Hamas er uaktuelt

Norges nye utenriksminister Børge Brende sier det er “uaktuelt” å ha diplomatisk dialog med Hamas på politisk nivå.

Norges utenriksminister Børge Brende (f.h.) er leder for giverlandsgruppen til PA og treffer derfor rett som det er Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Bildet er fra Brendes første Midtøsten-tur etter å ha overtatt som utenriksminister. (Foto: Israelsk UD)
Norges utenriksminister Børge Brende (f.h.) er leder for giverlandsgruppen til PA og treffer derfor rett som det er Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Bildet er fra Brendes første Midtøsten-tur etter å ha overtatt som utenriksminister. (Foto: Israelsk UD)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Signaler tyder på at Norges ferske regjering vil gjøre svært moderate endringer i den norske Midtøsten-politikken. På besøk i Urix-studioet til NRK for halvannen måned siden forklarte utenriksminister Børge Brende (Høyre) at “Israel må føle at vi lytter til dem”.

Men et punkt i Midtøsten-politikken står fast siden Arbeiderpartiets Espen Barth Eide sist vandret rundt i utenriksdepartementets korridorer. Til NTB avslører Brende at Barth Eides “nei” til dialog med Hamas vil ligge fast.

– Vi må forholde oss til det faktum at Hamas er en del av bildet i Midtøsten. Norske diplomater har kontakt med ulike grupperinger, slik har det alltid vært og det vil fortsette. Men ingen på politisk nivå i Utenriksdepartementet vil ha kontakt med Hamas, forklarer han og beskriver dem som en terrororganisasjon.

Jonas Gahr Støre innledet i 2006 en dialog med Hamas da han fortsatt var utenriksminister, etter å ha vært i telefonkontakt med lederen Khaled Mashaal. Da Barth Eide tok over, ble denne forbindelsen brutt.

Forrige artikkelIsraels nye Avigdor Lieberman
Neste artikkelIsrael invitert med i FN-gruppe
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no